Доступність посилання

ТОП новини

Президент України В. Ющенко і прем’єр Угорщини Ф. Дюрчань взяли участь у відкритті угорської школи на Закарпатті


Обидва вважають, що відкриття школи свідчить про толерантну політику України щодо національних меншин.

Загальноосвітню школу 1-2 ступенів з угорською мовою навчання відкрили в селі Чомонин Мукачівського району Закарпатської області.

Президент України назвав цю подію визначною. Він зазначив, що Закарпаття має дуже давню і непросту історію. «Тут переплелась доля людей, які представляли різні нації. Мені здається, що дуже принциповим є те, що ми в Україні відкриваємо цю школу – це повага до угорської національної меншини», - додав глава держави. Він назвав політику закарпатців толерантною: «Цей край демонструє толерантну політику по відношенню до національних меншин, яка співзвучна з позицією Президента, центральної влади… І сьогодні знаходить підтримку у десятків мільйонів людей».

Прем’єр Угорщини Ф. Дюрчань назвав політику України щодо нацменшин толерантною. Він подякував за це Президенту, уряду, громадськості. Звертаючись до присутніх на святі, прем’єр закликав берегти школу, «гордість вашого села, свого закарпатського краю… Бережіть свою угорську національність і силу України – вона заслуговує на це».

Президент України і прем’єр Угорської Республіки перерізали символічну стрічку на відкритті школи, після чого відвідали класи, поставили підписи в книзі почесних гостей, подарували книжки українською та угорською мовами, а також посадили кущі калини перед школою.
XS
SM
MD
LG