Доступність посилання

ТОП новини

Селяни проти гольф-клубу біля Ялти


Володимир Притула Симферополь, 21 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму – продовження скандалу довкола виділення кримською владою 121 гектара у Великій Ялті під будівництво гольф-клубу. Як вияснили журналісти, власником цінної південнобережної землі має стати київська фірма нардепа-регіонала Антона Пригодського.

Керівники кримського парламенту пообіцяли значні “донецькі” інвестиції і виділення коштів на переселення мешканців села Партизанське, яке опинилося на землях майбутнього гольф-клубу.

Судячи з усього –мешканці Партизанського не погоджуються покинути своє рідне село. Учора селяни провели збори і створили Комітет самоорганізації населення. Вони заявили, що протистоятимуть спробам «незнайомців на джипах» ліквідувати село.

Лавандові поля - під гольф-клуб?
У заяві, ухваленій на зборах, мовиться, що у Партизанському прописані 57 осіб дієздатного віку, а середній вік – 41 рік. В Партизанському мають власність два громадянина Росії та один – Молдови. Раніше селяни одноосібно намагалися оформити у власність земельні наділи, які використовують під городи, але отримували відмови. Тепер вони вирішили робити це разом і не відмовлятися від свого майна і землі. До 19 квітня вони очікують отримати відповідь від місцевої і кримської влади.

Владні структури і компанія, яка претендує на землю під гольф-клуб поки що не реагують

Реакцію компанії “Антал” та її власника дізнатися не вдалося. А от голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко раніше заявив, що всі, хто мешкає у селі, отримають в Ялті квартири. Переселення буде лише добровільним, але пропозиція буде такою, що ніхто і не відмовиться. За словами спікера, гольф-клуби – це перспективна справа для кримських курортів, бо вони дуже популярні у світі, а в Криму їх немає.

Кримська влада також пропонує збудувати гольф-клуби спільно з московськими інвесторами у східному Криму. Водночас місцева преса пише, що гольф-клуби – це можливість отримати контроль над великими ділянками кримської землі.
XS
SM
MD
LG