Доступність посилання

ТОП новини

МВС України не виключає, що вбивство Курочкіна може бути пов’язане з його діяльністю в Росії


Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ, начальник кримінальної міліції Микола Куп''янський. За словами заступника міністра, у російського бізнесмена Максима Курочкіна стріляли двоє. Вони були в масках, спортивної статури і стріляли з відстані 300 метрів. Куп''янський звернувся до журналістів з проханням надати відеоматеріали із судового засідання, після якого вбили підозрюваного. Тим часом прем’єр Янукович доручив главi МВС пiдготувати звiт щодо протидiї замовним убивствам.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ, начальник кримінальної міліції Микола Куп''янський: «Відпрацьовується низка версій. Не виключається те, що це може бути пов’язане з його діяльністю і в Російській Федерації. Підґрунтям більшості замовних вбивств є конфліктні ситуації, пов‘язані з комерційною діяльністю або бізнесовими інтересами потерпілого. Всі ці питання на сьогоднішній день відстежуються, розробляються і ми проводимо певну роботу в цьому напрямку».

Тим часом прем’єр Янукович доручив главi МВС пiдготувати звiт щодо протидiї замовним убивствам: «Не може не хвилювати криміногенна ситуація, яка останнім часом складається у регіонах. Ці резонансні вбивства, і остання вчорашня подія, і до цього у деяких регіонах ми мали такі ж ситуації. Ми домовлялися, що будуть створені окремі оперативні групи, які відпрацюють ці регіони. Я хотів би послухати звіт».

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ, начальник кримінальної міліції Микола Куп’янський, у російського бізнесмена Максима Курочкіна стріляли двоє. Вони були в масках, спортивної статури і стріляли з відстані 300 метрів.


У будинку навпроти приміщення суду виявили снайперську гвинтівку, з якої, ймовірно, стріляли в російського бізнесмена.

Пан Куп’янський зауважив, що Максим Курочкін не просив у суду посиленої охорони і що його охороняли 18 правоохоронців.

Заступник глави МВС звернувся до журналістів з проханням надати відеоматеріали із судового засідання, після якого вбили підозрюваного.

Російського бізнесмена вбили у вівторок на території Святошинського районного суду Києва. Також був поранений міліціонер-конвоїр, загрози його життю, за словами медиків, немає.

Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею навмисне вбивство.

Громадянина Росії Максима Курочкіна судили в Києві за звинуваченням у здирництві.

Його затримали в листопаді минулого року на летовищі Бориспіль на підставі кількох рішень українських судів.

Максим Курочкін
Російського бізнесмена також називають причетним до спроб силового вирішення конфлікту навколо дніпропетровського ринку «Озерка».

Курочкін також був одним із творців і керівників так званого Російського клубу в Києві, який під час президентських виборів в Україні 2004 року підтримував Віктора Януковича.

Російський підприємець відкидав звинувачення, які, за його словами, були політичною помстою за його підтримку прав місцевих росіян в Україні.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін назвав убивство в суді безпрецедентним випадком і висловив сподівання, що влада України зробить усе, щоб розібратися в цій справі.

У Секретаріаті Президента України вбивство Максима Курочкіна назвали професійним викликом міліції.

Голова Секретаріату Віктор Балога звернув увагу, що на високі посади в Міністерство внутрішніх справ призначили людей, які часто називають себе професіоналами. Тепер, на його думку, вони мали б на ділі показати суспільству, чого вони варті, і знайти вбивць Курочкіна і замовників цього злочину.

Балога нагадав, що 23 березня Президент Віктор Ющенко надіслав листа Прем’єр-міністрові Віктору Януковичеві, в якому висловив стурбованість сплеском замовних убивств в Україні.

Як заявив тоді Ющенко, Міністерство внутрішніх справ чітко не пояснило, в чому причини сплеску замовних убивств і, головне, чому не арештовані їхні організатори та виконавці.

Натомість, за словами Президента, міністр внутрішніх справ Василь Цушко на широко анонсованій нещодавній прес-конференції більшу частину свого виступу присвятив не цій темі, а застерігав від участі в акціях протесту.

На думку Віктора Ющенка, це свідчить про значну політичну складову у діяльності Міністерства внутрішніх справ.

Очевидно, нинішнє керівництво міліції вбачає пріоритетом своєї роботи саме запобігання протестній активності людей, а не швидке розкриття резонансних злочинів, заявив Президент у листі до прем’єра.

Матеріали до теми:

• Зв’язок політики, бізнесу й криміналу: повернення у початок 90-х? • Вбивство Максима Курочкіна – політичні й бізнесові версії. Росія і Польща у боротьбі за Україну. (Огляд європейської преси) • Вбивство у суді – чи мали українські правоохоронці посиленно захищати російського бізнесмена, підозрюваного у здирництві, поза залою суду? • Курочкіна вбили під носом у міліції • Російський бізнесмен Максим Курочкін залишиться під вартою • Справа Курочкіна: з міжнародного розшуку в руки міліції. • Росiйський бiзнесмен Курочкiн заявляє, що фiнансово пiдтримував «Народну опозицiю» Наталії Вiтренко на парламентських виборах
XS
SM
MD
LG