Доступність посилання

ТОП новини

Проведення дострокових виборів до парламенту зривається, заявила заступник голови ЦВК


За словами Марина Ставнійчук, політичні партії не надали списки кандидатів для участі у виборах, а окружні комісії не були сформовані у відведений законом термін.

За словами Марина Ставнійчук, політичні партії не надали списки кандидатів для участі у виборах, а окружні комісії не були сформовані у відведений законом термін.

За законом, окружні виборчі комісії мали сформувати ще до 6 квітня.

У Центральний виборчій комісії у понеділок й далі не було кворуму

За повідомленням прес-служби ЦВК, 5 членів комісії перебували на лікарняному. Цього ж дня зранку на роботу вийшов Олександр Чупахін, але невдовзі його знову шпиталізували. Також захворіла ще одна представниця ЦВК – Валентина Завалевська.

Від 6 до 23 квітня четверо із 13 членів комісії перебували на лікарняному.

Рішення Центрвиборчкому вважають легітимними лише у тому випадку, якщо у засіданні взяли участь 10 із 13 членів комісії.

Президент Віктор Ющенко 2 квітня підписав Указ про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів на 27 травня.

У п’ятницю Президент Віктор Ющенко заявив, що готовий призупинити чинність свого указу про дострокові парламентські вибори, щоб Верховна Рада змогла ухвалити низку законодавчих актів, необхідних для нормальної роботи нового парламенту.

Матеріали до теми:

• Закон чи змова: як розв’язуватимуть кризу українські політики – через судові рішення чи політичні домовленості? • Майдан на замовлення. Чи вербують в Інтернеті на мітинги? • Молодь на Майданах. Хто? За кого? Чому? • Чия крапка розв’яже політичну кризу в Україні? • Встановлення конституційності – другий тиждень
XS
SM
MD
LG