Доступність посилання

ТОП новини

Україна заявляє про існування нерівного доступу українських компаній на ринок ЄС


Серед проблем України у торгівлі з Євросоюзом, зокрема, антдемпінгові розслідування проти українських виробників і складнощі з отриманням віз для працівників, заявив представник України при ЄС Роман Шпек під час слухань на Комітеті з міжнародної торгівлі Європарламенту.

Про це заявив представник України при ЄС Роман Шпек під час слухань на Комітеті з міжнародної торгівлі Європарламенту.

Серед проблем України у торгівлі з Євросоюзом, зокрема, антдемпінгові розслідування проти українських виробників і складнощі з отриманням віз для працівників, зазначив Шпек: “На сьогодні ми можемо засвідчити, що існують деякі напрямки, які потребують більш ретельного розгляду і уваги з обох сторін”.

Представниця Міністерства економіки України Наталія Рябцева зауважила, що українські товари користуються найбільшим попитом в Італії, Польщі і Німеччині, але загалом присутність України на ринку ЄС залишається дуже низькою.

Експерт Центру досліджень європейської політики Майкл Емерсон заявив, що серед усіх можливих варіантів торговельної політики Євросоюзу та України найбільше підходить зона поглибленої вільної торгівлі – це поєднується з внутрішньої політикою України й дозволяє отримати найбільшу вигоду і Євросоюзу, і Україні.

Нині Комітет з міжнародної торгівлі Європарламенту готує позицію щодо подальшого розвитку торгівлі між Україною та ЄС та умов зони вільної торгівлі. Слухання якраз і стали початком роботи над документом.
XS
SM
MD
LG