Доступність посилання

ТОП новини

Український футбол, європейський футзал: самі інтриги


Геннадій Мороз Київ, 14 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Київське «Динамо», схоже, вирішило власноруч відродити інтригу в Чемпіонаті України з футболу. У неділю лідер першості вдовольнився нічиєю в гостьовому матчі проти алчевської «Сталі». Таким чином за 4 тури до завершення турніру кияни повернули надію на третє поспіль чемпіонство донецькому «Шахтареві».

Турнірні гойдалки залишаються головною розвагою лідерів футбольного Чемпіонату України. Після поразки «Шахтаря» в минулому турі цього разу не змогло виграти «Динамо». Кияни в Алчевську спромоглися лише на нічию 1 : 1 у матчі проти останньої команди Чемпіонату — «Сталі».

А ось «Шахтар» у Києві здобув вольову перемогу з рахунком 2 : 1 над столичним «Арсеналом» і знову наблизився на відстань 4 очок до лідерської позиції «Динамо».

Нагадаю, що гранди українського футболу ще зіграють між собою. У передостанньому турі Чемпіонату 23 травня «Шахтар» прийматиме «Динамо» в Донецьку.

А в центральному матчі туру «Дніпро» на власному полі в Дніпропетровську з мінімальним рахунком 1 : 0 переграв одеський «Чорноморець». Завдяки цьому дніпряни закріпилися на четвертій сходинці турнірної таблиці, яка дозволяє восени стартувати в розіграші європейського Кубка УЄФА.

Головний опонент «Дніпра»— сімферопольська «Таврія» — попри надзвичайно впевнену перемогу 5 : 1 над «металургівцями» Запоріжжя, в турнірній таблиці позаду на 4 пункти.

Серед інших матчів відзначу битву аутсайдерів. У маріупольському поєдинку місцевого «Іллічівця» і луганської «Зорі» перемогу 1 : 0 святкували гості. Завдяки цьому «Зоря» практично убезпечилася від вильоту з еліти.

На останньому місці, як і раніше, алчевська «Сталь».

А останній матч 26 туру відбудеться сьогодні. У Донецьку місцевий «Металург» прийматиме харківський «Металіст».

Відбулося жеребкування фінальної частини Чемпіонату Європи з футзалу-2007

Серед вісімки кращих міні-футбольних збірних континенту своє вже звичне місце має Україна. Втім, навіть доволі високий авторитет цього разу відверто не зарадив українцям із жеребом.

На майбутньому Євро підопічні тренера Геннадія Лисенчука виступатимуть в групі “B”. А їхніми суперниками будуть чемпіони світу — іспанці, одна з найтитулованіших команд планети — збірна Росії, а також, можливо, найбільш перспективна молода команда Європи — збірна Сербії.

До півфіналу Чемпіонату виходить дві кращі команди з квартету. Португальська першість стартує 17 листопада цього року. А Україна в своєму першому матчі зустрічатиметься з іспанцями.
XS
SM
MD
LG