Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі відбулася сутичка між бійцями спецпідрозділу «Титан» та співробітниками Управління держохорони


Це сталося у четвер, близько 20:00, на 4 поверсі приміщення Генеральної прокуратури України, де розташований службовий кабінет генерального прокурора.

Це сталося у четвер, близько 20:00, на 4 поверсі приміщення Генеральної прокуратури України, де розташований службовий кабінет генерального прокурора.

Бійці «Титану» намагалися замінити на постах співробітників УДО. Тоді як працівники Управління держохорони наголошували на тому, що їм ніхто не давав команди залишити пости.

Наразі співробітники обох служб здійснюють охорону на чотирьох поверхах приміщення, де розміщене керівництво Генпрокуратури.

Народний депутат України, регіонал Володимир Сівкович продемонстрував журналістам копії документів, які стосуються того, що генпрокуратуру від сьогодні має охороняти служба охорони «Титан» МВС України.

************

Надійшла інформація, що увечері 10 осіб у чорній уніформі без будь-яких розпізнавальних знаків проникли у внутрішній двір Генеральної прокуратури України, після чого сховались в гаражі, який примикає до основної будівлі ГПУ.

Після цього через кілька хвилин ці люди намагалися прорватись через під’їзд до приміщення Генпрокуратури, однак їм стали на заваді народні депутати, які знаходяться в ГПУ. Втім, 6-м невідомим вдалося проникнути до приміщення.

************

Тим часом робоча група з працівників Генпрокуратури і СБУ перевіряє факти щодо захоплення вранці у четвер приміщень ГПУ співробітниками "Беркуту".

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко: "За вказівкою Шемчука створена слідча група з числа слідчих прокуратури і СБУ, яка проводить робочу перевірку фактів, які мали місце в Генпрокуратурі – це побиття і захоплення приміщень".

За словами Остапенко, за результатами перевірки буде ухвалено відповідне рішення.
XS
SM
MD
LG