Доступність посилання

ТОП новини

У списку зірок «Форбзу» багато філантропів


Людмила Ваннек Прага, 15 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Ще й тижня не пройшло після баталій довкола саміту групи восьми у Гайліґендаммі, коли антиглобалісти намагалися вплинути на багатих світу, щоб допомогти бідним, як стали відомі імена нових багатих знаменитостей планети. Саме вони, через те що дуже відомі, великою мірою можуть вплинути на думки інших багатіїв і політиків. І багато з них справді допомагають бідним. Йдеться про щорічний список журналу «Форбз», оприлюднений цими днями.

Четверте місце у списку знаменитостей «Форбзу» цього року посіли «Роллінґ Стоунз». Їхній статок — 88 мільйонів доларів.

Сходинкою вище, на третьому місці, — поп-зірка Мадонна, у якої 72 мільйони доларів.

Друге місце посів гравець у гольф Тайґер Вудз.

А випереджає всіх жінка, чиє обличчя бачать щодня мільйони глядачів у телевізійному шоу в Америці. Її знають і в Україні — це Опра Вінфрі, відома не тільки своїм талантом телевізійної ведучої, а й заангажованістю у благочинних акціях.

Єдина власниця мільярдного статку серед чорношкірих, Опра відкрила кілька шкіл для маленьких чорношкірих діточок Африки і продовжує допомагати злиденним континенту.

Відкриваючи на початку цього року школу для чорношкірих дівчаток, в Африці, Опра розповіла: «Я хочу, щоб дівчатка вчилися, бо я сама була бідною дівчинкою, яка росла з бабцею, як і багато інших тут».

У благочинних акціях, зокрема, на допомогу жертвам Чорнобиля, бере участь іще одна учасниця списку «Форбзу», єдина з вихідців із колишнього СРСР, тенісистка Марія Шарапова.

Вона, заробивши 23 мільйони доларів, опинилася на 55 місці і випередила на 4 сходинки колишнього Президента США Біла Клінтона. Він єдиний політик у списку знаменитостей «Форбзу».

Коли ж повернутися до першої десятки, то серед імен, які, напевно, відомі українським телеглядачам, є кіноактори Бред Піт — 5 сходинка, слідом у списку один за одним ідуть Джоні Деп, співак Елтон Джон, який у суботу виступав з доброчинним концертом у Києві, і кінозірка Том Круз, а завершує «десятку» найбагатший кінорежисер і продюсер Голівуду Стівен Спілберґ.

Нещодавно його ім’я називали у контексті благочинних проектів спільно з відомим українським філантропом Віктором Пінчуком.
XS
SM
MD
LG