Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко запросив представників європейських інституцій бути спостерігачами на позачергових виборах в Україні


Про це він повідомив у четвер в Брюсселі після зустрічі з Генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним комісаром Євросоюзу із закордонних справ Хав''єром Соланою. Президент України пояснив політичну ситуацію, що склалася у державі. Зі свого боку Хав’єр Солана висловив упевненість, що позачергові парламентські вибори в Україні нормалізують політичну ситуацію. Віктор Ющенко у Брюсселі також взяв участь у саміті Європейської народної партії.


Про це він повідомив журналістам у четвер в Брюсселі після зустрічі з Генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним комісаром Євросоюзу із закордонних справ Хав''єром Соланою.

Віктор Ющенко пояснив ситуацію навколо позачергових виборів в Україні: «Україна прийняла формулу внутрішньополітичного врегулювання конфлікту. Я не буду зупинятись на деталях. Сьогодні відбулась, по суті, повномасштабна імплементація цього плану врегулювання. Всі політичні учасники підтвердили готовність до парламентських виборів 30 вересня».

Зі свого боку Хав’єр Солана висловив упевненість, що позачергові парламентські вибори в Україні нормалізують політичну ситуацію.

Хав’єр Солана: «Ви знаєте, що останні кілька місяців в Україні триває політична криза, і ми сподіваємось на її завершення. У вересні мають відбутись парламентські вибори, і я вважаю, вони стануть початком нормалізації майбутнього життя [українців]».

Віктор Ющенко у Брюсселі взяв участь у саміті Європейської народної партії (ЄНП).

В рамках цього саміту він провів розмови, зокрема, із президентом ЄНП Вілфрідом Мартенсом, Президентом Ради ЄС, канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Президентом Європейського Парламенту Хансом-Гертом Поттерінгом, прем’єр-міністром Нідерландів Яном-Петером Балкененде, прем’єр-міністром Франції Франсуа Фійоном, прем’єр-міністром Люксембургу Жан-П’єром Джанкером, прем’єр-міністром Чехії.

Головні теми спілкування стосувалися просування України на шляху європейської інтеграції, вступу України до Світової організації торгівлі та безпосередньо розвитку ЄС.

Віктор Ющенко перебував у Брюсселі з одноденним робочим візитом.

Матеріал до теми:

• Президент після закінчення кризи знову їде до Брюсселя • “Україна зараз далі від Європи, ніж після Помаранчевої революції”. Інтерв’ю з дослідником Лондонської школи економіки Віктором Божковим • «Ми будемо розглядати наступні кроки щодо України після того, як вона врегулює внутрішню ситуацію» – посол Португалії при ЄС • Адріан Северін: «Кращий візовий режим для українців – це не подарунок для них. Ідеться про інтерес Євросоюзу» • Комітет Європарламенту висловився за перспективу членства в ЄС для України • Що має і чого не має робити Україна на шляху до Європи — думки експертів
XS
SM
MD
LG