Доступність посилання

ТОП новини

Родини лівійців, які заразилися СНІДом, засудили помилування болгарських медиків


Помилування медпрацівників, яких у Лівії вважають винними в зараженні, свідчить про «зневагу Заходу до арабів», мовиться в заяві.

У заяві від імені родин понад 400 лівійських дітей та їхніх родичів лівійську державу закликають перервати зв’язки з Болгарією й депортувати з країни всіх болгарських громадян.

Помилування медпрацівників, яких у Лівії вважають винними в зараженні, свідчить про «зневагу Заходу до арабів», мовиться в заяві.

Попереднього дня, в вівторок, Президент Болгарії Ґеорґі Пирванов помилував п’ять болгарських медсестер і лікаря з Палестини, який отримав болгарське громадянство, відразу після їхнього прибуття з Лівії до Софії.

У Лівії їх засудили до кари смерті, але потім замінили її на довічне ув’язнення, звинувативши в зараженні дітей, і за посередництва Євросоюзу видали Болгарії.

Зміна вироку стала можлива по тому, як родини потерпілих відмовилися наполягати на карі смерті, отримавши грошове відшкодування – по мільйону доларів за кожного зараженого.

Медпрацівники, які пробули в лівійській в’язниці 8 років, своєї вини не визнають.

На думку експертів, діти в лікарні захворіли на СНІД не через дії медиків, а через антисанітарію і недотримання правил гігієни.
XS
SM
MD
LG