Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані таліби погрожують убити сьогодні ще кількох південнокорейських заручників, якщо влада не почне звільняти полонених талібів


Учора афганська поліція знайшла тіло вбитого заручника – одного з 23 громадян Південної Кореї, яких минулого тижня захопили у провінції Газні.

Про це заявив речник повстанців.

Учора афганська поліція знайшла тіло вбитого заручника – одного з 23 громадян Південної Кореї, яких минулого тижня захопили у провінції Газні.

Про страту громадянина Південної Кореї повідомила напередодні особа, котра назвалася речником руху «Талібан», який захопив південнокорейців минулого тижня.

Речник талібів заявив, що заручника стратили, бо афганська влада не виконала їхніх вимог звільнити вісьмох ув’язнених повстанців.

Він застеріг, що в четвер стратять і дальших заручників, якщо в’язнів не почнуть випускати вже в середу.

18 жінок і 5 чоловіків із Південної Кореї викрали в провінції Кандагар на півдні Афганістану, коли вони поверталися до Кабула.

За повідомленнями, вони працювали добровольцями в одній із лікарень.

Раніше повідомляли, що викрадені – місіонери-євангелісти, які прибули до Афганістану проповідувати християнство.

Тим часом журналіст із Данії афганського походження перебуває в безпеці після того, як місцеві мешканці в провінції Кунар на сході Афганістану допомогли йому уникнути спроби викрадення, підтвердили в данському МЗС.

У тій самій провінції, заявив її губернатор, викрадачі звільнили журналіста з Німеччини й його афганського перекладача, яких захопили в середу вранці.

За словами урядовця, їх звільнили за посередництва місцевих старійшин та неназваних «інших впливових людей».

Незалежного підтвердження про це звільнення наразі немає. Речник афганського уряду повідомив лише, що до села, де сталося викрадення, послали урядову делегацію, яка працює зі старійшинами, щоб домогтися звільнення.

Раніше в середу відповідальність за викрадення журналіста й перекладача взяв на себе рух «Талібан».

Були також повідомлення, що разом із ними викрали й третю людину – водія-афганця.

Раніше цього ж дня в Німеччині представник тижневика «Штерн» висловив «глибоке занепокоєння» зникненням під час праці в Афганістані їхнього журналіста Кристофа Ройтера.

Матеріал до теми:

• Один із південно - корейських заручників убитий талібами у Афганістані
XS
SM
MD
LG