Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає учасників дострокових виборів до чесного політичного змагання і застерігає від «роздмухування політичних істерик»


Напередодні офіційного початку виборчої кампанії в Україні Віктор Ющенко заявив, що гарантує чесний характер переобрання парламенту. Особливо непокоять Президента випадки розбійних нападів на представників засобів масової інформації та ознаки залякування журналістів і видавців. Різку і негайну відсіч таким діям мають дати і правоохоронні структури, і найширші громадські кола, наголосив Ющенко.

Напередодні офіційного початку виборчої кампанії в Україні Віктор Ющенко заявив, що гарантує чесний характер переобрання парламенту.

У своїй заяві Президент закликав усі державні органи, правоохоронні структури і політичні сили «виявити підвищену відповідальність у справі додержання прав і свобод українських громадян» і наголосив, що відповідні державні інституції та силові відомства «не повинні стати заручниками політичних процесів».

Голова держави твердо вимагає від правоохоронних органів ефективних дій для підтримки суспільного спокою і безпеки, недопущення найменших замахів на мир і стабільність у країні, запобігання та оперативного виправлення будь-яких порушень виборчого законодавства.

Віктор Ющенко також сподівається, що й судова гілка влади продемонструє неупередженість, об’єктивність і здатність ефективно стояти на сторожі закону.

Особливо непокоять Президента випадки розбійних нападів на представників засобів масової інформації та ознаки залякування журналістів і видавців. Різку і негайну відсіч таким діям мають дати і правоохоронні структури, і найширші громадські кола, наголосив Ющенко.

Голова держави водночас «недвозначно» попередив про неприйнятність «роздмухування в Україні політичних істерик» навколо зовнішньополітичного вибору, національної безпеки та гуманітарної політики. «Спекуляції на ці теми є особливо небезпечними, а отже, повинні отримати швидку і адекватну державну реакцію», вважає Президент.

Він також прямо застеріг від «будь-яких дій, які можуть негативно вплинути на стан громадянських свобод в Україні, на загальну ситуацію в державі, на ефективне функціонування виборчих комісій та органів влади».

Ющенко вважає, що дострокові парламентські вибори принесуть Україні позитивні зміни, і заявив, що як голова держави має «твердий намір» зробити все можливе для їхньої реалізації.
XS
SM
MD
LG