Доступність посилання

ТОП новини

Голова Секретаріату Президента: Участь у дострокових виборах майже всього складу Кабміну загрожує застосуванням адміністративного ресурсу


Як мовиться в заяві Віктора Балоги, на таку думку наштовхує те, що про відставку цих близько двох десятків віце-прем’єрів, міністрів і заступників міністрів «не сказано ані слова». Водночас він підтвердив, що ніхто з працівників Секретаріату Президента не балотується до Верховної Ради, і обіцянка, що чиновники з Банкової не будуть включені у виборчі списки, «виконана повністю». Тому, вважає Балога, будь-які закиди в адмінресурсі від сьогодні мають тільки одного адресата – «будинок уряду».


Як мовиться в заяві Віктора Балоги, на таку думку наштовхує те, що про відставку цих близько двох десятків віце-прем’єрів, міністрів і заступників міністрів «не сказано ані слова».

Водночас він підтвердив, що ніхто з працівників Секретаріату Президента не балотується до Верховної Ради, і обіцянка, що чиновники з Банкової не будуть включені у виборчі списки, «виконана повністю».

Тому, вважає Балога, будь-які закиди в адмінресурсі від сьогодні мають тільки одного адресата – «будинок уряду».

Раніше в понеділок Президент своїми указами звільнив із посад шістьох своїх радників і представника в Верховній Раді, які балотуються до парламенту.

У Партії регіонів заяву Віктора Балоги скритикували як «втручання в виборчий процес».

Із дотеперішніх висловлювань урядовців випливало, що не всі з них, хто претендує на парламентське крісло, підуть у відпустку на час виборчої кампанії; про можливість їхньої відставки з посад не згадували.

Матеріали до теми:

• Президент звільнив 6 радників і свого представника в парламенті у зв’язку з дочасними виборами Верховної Ради • Політичні сили проводять з’їзди та формують виборчі списки • У Києві в неділю відбувся міжпартійний з’їзд політичних партій виборчого Блоку Юлії Тимошенко • Віктор Янукович не бачить альтернативи об’єднанню Партії регіонів із «помаранчевими» в новій Верховній Раді • Олександр Мороз: Соціалістична партія зробить усе, щоб дострокові вибори не відбулися, бо через них Україну «втягнуть до НАТО». • Кілька менших партій приєднуються до Партії регіонів, а їхні лідери – до виборчого списку Партії регіонів • В Україні триває виборча кампанія до дострокових виборів Верховної Ради
XS
SM
MD
LG