Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Список якої партії наповнений впливовими киянами? Кому підконтрольна кримська міліція? Скільки банки можуть «накручувати» на кредитних відсотках?


Ірина Біла Київ, 15 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газета «Сегодня» порівнює початок виборчої кампанії Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України – Народної Самооборони». У статті «Луценко програв Тимошенко прямо на старті кампанії» видання пише, що перший тиждень передвиборчої кампанії пройшов під знаком масованої піар-компанії БЮТ, кульмінацією якої став скандал з нереєстрацією передвиборчого списку блоку в ЦВК. Як зазначив газетярам політолог Михайло Погребінський, лише на цьому скандалі Юлія Тимошенко забезпечила собі пару успішних відсотків.

Журналісти «Газети 24», переглянувши списки партій, що балотуються в парламент, побачили там багато знакових для киян прізвищ. Одіозні і впливові в столиці персони «затесалися», в основному, в список Партії регіонів. Докладніше про київське лобі в майбутній Верховній Раді – у статті «Які кияни йдуть у парламент: Родичі і бізнесмени».

У запалі політичних перегонів несподівано випливла непомічена «деталь»: нині кандидати в народні депутати не зобов''язані оприлюднювати податкові декларації про доходи, що досі було неодмінною вимогою. Невже така важлива демократична норма «загубилася»? Відповідь шукає газета «Голос України».

З приходом Василя Цушка на посаду глави МВС було зміщене все керівництво кримської міліції, яке, як стверджує в газеті «Вечірні вісті» Геннадій Москаль, відразу ж стало підконтрольним кримському кримінальному авторитету Мельнику. Докладніше – в статті «Цушко – лежачий поліцейський».

Реальна вартість банківського кредиту часто виявляється набагато більшою, ніж 12-13% вказаних у рекламі. Вартість кредиту може складати до 20% при купівлі нерухомості чи автомобіля. А за кредити на побутову техніку реальна процентна ставка може перевищувати і 50%. Як стверджує газета «Факти», фінансові установи не поспішають виконувати постанову Нацбанку, згідно з якою вони зобов’язані інформувати клієнтів про сукупну ціну позики з урахуванням усіх платежів.
XS
SM
MD
LG