Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз України» заперечує, що вже домовляється з російським «Ґазпромом» про передачу української газотранспортної системи в спільне управління


Раніше в середу Президент заявив, що не давав мандату на переговори з Росією про українську газотранспортну систему.

Наразі є тільки ідея про це серед фахівців обох компаній, а коли її розроблять, то рішення про це ухвалюватимуть, як і належить, уряд, парламент і Президент, заявив речник «Нафтогазу».

Як сказав на телебаченні прес-секретар компанії Олексій Федоров, ідея полягає в тому, щоб «Нафтогаз» отримав доступ до газових родовищ у Росії в обмін на участь російської сторони в управлінні українською газотранспортною системою.

На його думку, в такому разі видобутий українською стороною в Росії і в самій Україні газ цілком покриє всі потреби держави.

Раніше в середу Президент заявив, що не давав мандату на переговори з Росією про українську газотранспортну систему.

Так Віктор Ющенко зреагував на попередні заяви керівництва «Нафтогазу» про те, що ця компанія обговорює з російською стороною варіанти її участі в транзиті російського газу Україною і продовжує переговори про видобуток газу на території Росії, для чого вже й обрали два російські родовища.

За нині чинним українським законодавством заборонені не тільки реорганізація чи приватизація державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, а й відчуження основних фондів цих підприємств чи передача їх із балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу або управління.
XS
SM
MD
LG