Доступність посилання

ТОП новини

Чи побудує Закарпаття потрібну кількість турбаз до Євро-2012?


Надія Петрів Ужгород, 31 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Закарпаття вже сьогодні не витримує того напливу туристів, що приїжджає зі Східної, центральної України, Росії та близького зарубіжжя. А місцеві жителі скаржаться, що доводиться замовляти номери на зимовий відпочинок влітку. І хоча в області чимало подібних об’єктів будується, чи вдасться належно підготуватися до головного туристичного піку – Євро-2012, ще питання.


Ужгородець Вадим віддає перевагу зимовому відпочинку. Його улюблені місяці – січень-лютий, коли вже випадає вдосталь снігу і можна покататися на лижах. Він каже, що на цьогорічний зимовий сезон вже всі місця замовлені. «Що буде на Євро-2012, коли буде багато приїжджих людей з-за кордону, які бажають відпочити на наших дешевих курортах, важко уявити. Думаю, все буде переповнене. Хіба щось побудують».

Все заповнене на 130%

У Закарпатті туристів приваблює порівняно дешевий відпочинок, гарна природа та екологія. За офіційною інформацією управління євроінтеграції й туризму Закарпатської облдержадміністрації, у краї нараховується 826 санаторіїв і готелів, і всі вони заповнені на 130%. Завідувач кафедрою туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор констатує, що на закарпатська туристична інфраструктура перевантажена, навіть при наявності садиб зеленого туризму, пансіонатів, мотелів, альп-готелів.

Приватний підприємець з Ужгорода Іван Волошин уже готується до прийому нових гостей. Щоб зацікавити їх, вивчив ринок і побудував перший в Україні велнес-центр. Це готель, в якому відпочинок, оздоровлення організовано на основі бальнеологічних ресурсів. В Ужгороді це мінеральна вода. Такий центр за цінами розрахований саме на середній клас. Першому відвідувачу готелю Олександрові Ковалю зокрема сподобалися бані. У новому центрі пропонують кельтську, гуцульську, та закарпатську.

Закарпатські чиновники кажуть, в області щороку будуть щонайменше два десятки різної величини готелів, турбаз, санаторіїв. Днями стартує будівництво проекту, в рамках якого на 50 гектарах землі побудують 360 готелів та кемпінгів, 8 гірськолижних витягів. Місцева влада сподівається, до Євро-2012 Закарпаття буде готове, бо ще одна така нагода розрекламувати себе не скоро випаде.
XS
SM
MD
LG