Доступність посилання

ТОП новини

В Луганську знову очікуються масові фальсифікації виборів


Ярослав Гребенюк Луганськ, 7 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – Передвиборчі штаби провідних політичних партій в Луганській області вже сьогодні попереджають: під час виборів 30 вересня можуть бути фальсифікації.

БЮТовець Віталій Курило підозрює Партію регіонів
І кожна з політичних сил посилається на «достовірні джерела» і звинувачує опонентів. Голова обласного виборчого штабу БЮТ Віталій Курило переконаний, що підготовка до фальшування – у розпалі. Він зокрема стверджує, що місцеві штаби Партії регіонів вже зараз пробують пропонувати гроші членам виборчих комісій. Щоправда, пан Курило не зміг назвати, що ж за гроші пропонують регіонали. Натомість, він упевнений, що члени виборчкомів отримують погрози позбутися роботи або навпаки – привабливі пропозиції працевлаштування.

Звинувачення спростовує виконуючий обов’язки голови луганської міської організації Партії регіонів Віктор Пронін. Він зазначає, що Партія регіонів не займалась, не займається і не буде займатись жодними фальсифікаціями. Пан Пронін наполягає на тому, що спекуляції на цю тему вигідні тим політичним силам, які намагаються вплинути на громадську думку, аби виправдати свою поразку.

Комуніст Спиридон Кілінкаров: «За умов буржуазної демократії чесних виборів не буває!»
Луганці ж, які слідкували за політичними перипетіями останніх років, пам’ятають численні порушення виборчого законодавства саме з боку Партії регіонів. Проте цього разу таких масштабних підтасовок вони не очікують.

«Такого, як на президентських, думаю не буде»

Нардеп-комуніст Спиридон Кілінкаров вважає, що за умов буржуазної демократії чесних виборів не буває у принципі, і тут можна казати тільки про «відносну чесність» виборів. Він вважає, що фальсифікації були завжди, тому ця виборча кампанія закінчиться судовими позовами. І всі атрибути минулої виборчої кампанії будуть присутні, можливо, навіть у більш виразній формі.

Наше-українець Ілля Шевляк розказує про «мертві душі»
Про «більш виразні форми» каже й голова обласного виборчого штабу блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Ілля Шевляк. На його думку, існує намір перебільшити кількість виборців тільки по Луганській області на 300000 людей. Зокрема, по 103-му виборчому округу на деяких дільницях у списки вносили вулиці, яких взагалі не існує.

Єдине, в чому збіглись слова усіх опитаних – гарантією чесних виборів може бути лише принципова позиція членів виборчкомів. Можливо, під принциповістю не всі розуміють те й саме?
XS
SM
MD
LG