Доступність посилання

ТОП новини

Паваротті: половина спадку для чотирьох дочок


Наталка Кудрик Рим, 13 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Минуло кілька днів після похорону знаменитого тенора Лучано Паваротті, а у світі розгорівся інтерес, хто ж успадкує його надбання. Статки покійного співака оцінюють приблизно у 200 мільйонів євро. Олії до вогню підливають ще й останні розповіді друзів про напружені взаємини Паваротті з його другою дружиною.


Великий Лучано пішов із життя 6 вересня. Минулої суботи під гучні овації натовпу і в оточенні улюблених соняшників його провели в останній шлях.

Під час похорону телекамери не зводили очей із улюблених жінок Лучано Паваротті. Три старші дочки, перша дружина Адуа, друга – Ніколетта і сестра Лейла – на заплаканих жіночих обличчях був великий смуток.

Але вже тоді говорили і про їхні великі переживання з приводу розподілу спадщини покійного. Адже спадкоємців у співака налічувалося чимало, та й заповітів, кажуть, було кілька примірників.

Ситуацію довкола суперечок про спадщину розрядив у вівторок нотаріус Лучано Буонанно. В інтерв’ю італійському телеканалові він оприлюднив останню волю покійного тенора. 29 липня на літній віллі Паваротті на Адріатичному узбережжі пан Буонанно завірив заповіт співака.

Співак залишив ще й «резерв»

Нотаріус розповів деякі подробиці: «Він (Паваротті) був змучений хворобою, але при повній свідомості. Дружина Ніколетта пішла до моря з дитиною. У кімнаті не було ні першої дружини, ні старших дочок. 50% своєї спадщини співак вирішив розділити між чотирма дочками, 25% дружині (Ніколетті), і залишився резерв у 25%, яким заповідач міг розпоряджатися на власний розсуд».

Коштами з так званого «резерву» розпоряджатимуться близькі друзі і колеги метра оперної сцени. Друга дружина Ніколетта Мантовані отримала права на творчу спадщину колишнього чоловіка.

Окрім фінансових заощаджень, Паваротті був власником нерухомості в Італії, Сполучених Штатах та Монако. Він мав стайню, кілька промислових фірм і зібрав велику колекцію творів живопису. Серед оперних співаків світу Лучано Паваротті вважався найбільш оплачуваним.

Нині відверто говорять, що впродовж останнього року потеплішали стосунки між Паваротті і його першою дружиною Адуа Вероні, з котрою він розлучився у 1996 році. У цьому шлюбі народилися три дочки: Крістіна, Лоренца і Джуліана.

Спекуляції навколо спадщини

За кілька тижнів до смерті співак скаржився близьким друзям, що друга дружина Ніколетта Мантовані поводилася з ним вкрай зневажливо, забороняла бачитися з їхньою чотирилітньою донькою Аліче і думала лише, як прибрати до рук його гроші. Ці свідчення друзів оприлюднила італійська преса.

Втомлені нескінченними чутками про війну за спадщину, три старші дочки всесвітньо відомого тенора після його похорону закликали мас-медіа не спекулювати на темі родинних конфліктів та «фантастичних статків» їхнього батька.

Взагалі у цій історії і довкола постаті великого митця багато ненависті і зневаги, говорить приватний нотаріус Лучано Буонанно. Ще перед смертю співака нотаріус зазнавав тиску з боку одного бізнесмена, котрий волів придбати за будь-яку ціну літній будинок Паваротті на мальовничому узбережжі Адріатики.
XS
SM
MD
LG