Доступність посилання

ТОП новини

Влада США заборонила своїм дипломатам і цивільному персоналові в Іраку пересуватись поза межами «зеленої зони» в центрі Багдада


До такого кроку США вдалися після того, як влада Іраку зупинила чинність ліцензії охоронної компанії, яка охороняє американських дипломатів у цій країні. За повідомленнями, в неділю в Багдаді внаслідок стрілянини охоронців із цього агентства загинули принаймні 8 сторонніх цивільних осіб.

До такого кроку США вдалися після того, як влада Іраку зупинила чинність ліцензії охоронної компанії, яка охороняє американських дипломатів у цій країні.

За повідомленнями, в неділю в Багдаді внаслідок стрілянини охоронців із цього агентства загинули принаймні 8 сторонніх цивільних осіб.

Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликав Сполучені Штати замінити цю компанію на іншу й заявив, що цей «злочин» викликав «велику ненависть в уряді і в народі» до цієї фірми.

Уряд Іраку заявив, що прагне притягти вбивць до відповідальності.

«Зелена зона» – район у центрі Багдада, що перебуває під посиленою охороною і де розташовані місцеві урядові об’єкти та закордонні представництва.
XS
SM
MD
LG