Доступність посилання

ТОП новини

Останній агітривок


Тетяна Ярмощук Київ, 28 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні останній день, коли політичні сили мають право бомбардувати свідомість виборців та сяяти блискучими посмішками з висоти білбордів. Що за цей період встигли наобіцяли політики і чим ознаменувалася ця передвиборча кампанії?


Під час нинішньої передвиборної кампанії всі ключові політичні гравці взялися за покращення демографічної ситуації. Якщо у вас народиться перша дитина, Блок Юлії Тимошенко пропонує виплатити вам 10 400 гривень, «Наша Україна» – 11 700, а Партія регіонів – аж 12 000. Якщо ж ви вирішите завести другу дитину, соціально-передвиборчі обіцянки зростають. БЮТ та «Наша Україна» обіцяють по 15 тисяч гривень, а Партія регіонів аж 25. Взагалі шукачі народної любові не скупилися – експерти Інституту економічних досліджень та політичних консультацій підрахували, що для втілення обіцянок кожного з вірогідних переможців знадобиться від 100 до 200 мільярдів додаткових гривень. Про те, де б їх можна було б відшукати, партійні програми, інтригуючи, здебільшого зберігали мовчанку.

Окрім цього, Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна – Народна самооборона» задекларували передвиборне бажання скасувати депутатську недоторканність та пільги. А представники коаліції навіть зібралися під куполом та проголосували за це. Втім, проект бюджету засвідчив: пільги для депутатів там все-таки збережені. Про всяк випадок.

А ще обіцяли референдуми про статус мови, зміну форми державного правління та перехід до двопалатного парламенту. Всього наразі і не згадаєш одразу.

Молебень, звіт, «день підрахунків і очікувань»

Сьогодні ж, підсумки агіткампанії. Блок Юлії Тимошенко планує підбити їх молебнем за Україну.

Бютівець Андрій Шкіль розповів: «Буде акція на Майдані, буде акція на Софіївській площі. Думаю, це буде прекрасний заключний акорд. Має бути молебень за Україну».

«Наша Україна – Народна самооборона» агіткампанію завершать звітом перед виборцями.

Микола Оніщук: «Керівники виборчого блоку, які свого часу роз’їхалися турами по всій країні, прибувають до Києва. Вони мають відзвітувати своїм прихильникам щодо результатів зустрічей з громадянами України, з виборцями та довести до відома, які накази вони отримали від виборців. Це планується в центрі міста».

На думку ж представниці Партії регіонів Людмили Кириченко, регіонали зробили уже все, що планували: «Те, що можна було зробити в плані виборів, Партія регіонів уже зробила. І останній день уже не вирішує долі самих виборів. Буде той день, коли будемо рахувати, як ми провели кампанію, що ми зрозуміли. Буде день підрахунків та день очікувань».

Завтра ж, коли завершиться термін агітації, двірники поздирають усю агітпродукцію зі стовпів та стін. І передвиборна кампанія-2007 стане історією.
XS
SM
MD
LG