Доступність посилання

ТОП новини

Владімір Путін очолив список «Єдиної Росії». Які плани має він стосовно свого політичного майбутнього?


Кирило Булкін Київ, 2 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Президент Росії Владімір Путін погодився на пропозицію партії «Єдина Росія» очолити її список на виборах до Держдуми Росії. Про це він повідомив на з’їзді «Єдиної Росії», який відкрився учора в Москві й триватиме сьогодні.


У Москві вчора розпочався передвиборний з’їзд партії «Єдина Росія». Крім формування виборчого списку інтригою з’їзду було питання: яку міру підтримки надасть пропрезидентській партії сам президент і чи погодиться він очолити список «Єдиної Росії»? Адже Владімір Путін, хоча й заявляв напередодні з’їзду про підтримку «Єдиної Росії», залишав «Справедливу Росію», так би мовити, дозволеною альтернативою.

Тим вагомішою виявилась підтримка Владіміра Путіна, коли він прийняв запрошення організаторів і прибув на з’їзд. У виступі президент м’яко покартав «Єдину Росію» за надмірне використання його імені у своїй передвиборній кампанії. А насамкінець Владімір Путін приберіг те головне, чого від нього очікували делегати з’їзду.

Владімір Путін: «Ваша партія може і повинна стати інструментом соціальної стабільності, забезпечення дієздатності майбутнього парламенту, усієї влади, бути ініціатором розвитку, опорою виконавчих органів влади щодо виконання всіх намічених планів. Про це говорити, звісно, можна і треба. І тому я зі вдячністю приймаю вашу пропозицію очолити список «Єдиної Росії».

Путін планує своє майбутнє і у вигляді «багатоходівки»?

Промова Путіна містила також і натяк на його можливе політичне майбутнє: «Очолити уряд – це цілком реалістична пропозиція. Але про це ще рано думати, бо для цього потрібні, як мінімум, дві умови. Перше: «Єдина Росія» повинна перемогти на виборах до Держдуми 2 грудня цього року. І друге – президентом країни має бути обрана порядна, дієздатна, ефективна, сучасна людина».

На думку деяких аналітиків, Владімір Путін може спланувати своє політичне майбутнє і у вигляді своєрідної «багатоходівки». А саме – залишити лояльного до себе наступника, який на посту Президента ініціює зміни до Конституції, що призведуть до позачергових виборів 2010 року. А тоді вже Путін зможе тріумфально повернутися в Кремль.
XS
SM
MD
LG