Доступність посилання

ТОП новини

Що хотів сказати Президент стосовно коаліції? Трактування політиків


Тетяна Ярмощук Київ, 4 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Широка чи з Блоком Юлії Тимошенко? Реверанс у бік переможця виборів, чи заклик до помаранчево-блакитного об’єднання? Що мав на увазі Президент, закликаючи політичні сили до створення коаліції, і як ці заяви розцінюють у різних таборах?


Заява Президента не свідчить про перспективу створення широкої коаліції, запевняє представник «Нашої України – Народної самооборони» Микола Катеринчук. На його думку, Президент просто зробив політичну заяву, яка відкриває шлях до консультації у Верховній Раді.

Микола Катеринчук: «У заяві прозвучала Партія регіонів, як вимога діючого законодавства, яка набрала більшість голосів під час виборчого процесу, і БЮТ та «Наша Україна», які й будуть створювати цю коаліцію».

Тимошенко не втрачає оптимізму

Лідерка ж БЮТу Юлія Тимошенко заявила, що у разі створення коаліції між «Нашою Україною – Народною самообороною» і Партією регіонів її блок залишиться в опозиції. Втім, вона не втратила оптимізму.

Юлія Тимошенко: «Коли Президент сказав, що він закликає всі політичні сили до проведення переговорів, я думаю, що переговори він мав на увазі з Партією регіонів потрібно проводити виключно як з потенційною парламентською опозицією для того, щоб урегулювати всі стосунки, які можуть бути між владою і опозицією».

«Було б варто дочекатися конкретного висловлювання Президента»

Не вселила заява Президента надмірного оптимізму і в Партію регіонів.

35 номер виборчого списку регіоналів і вже очевидно новообраний народний депутат Василь Кисельов зазначив: «Це було б для держави найкраще, але оскільки Юлія Тимошенко прокоментувала таким чином, що вона ні в якому випадку не вважає, що Президент сказав саме так, то, напевно, було б варто дочекатися конкретного висловлювання Президента».

Учора Президент Віктор Ющенко закликав Партію регіонів, Блок Юлії Тимошенко, «Нашу Україну – Народну самооборону» та Блок Литвина до формування коаліції.
XS
SM
MD
LG