Доступність посилання

ТОП новини

Помаранчева коаліція. «Перезагрузка»


Тетяна Ярмощук Київ, 5 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна – Народна самооборона» розпочинають переговори про створення коаліції. Як довго тягтиметься коаліціяда, чи приєднається до неї Блок Володимира Литвина? І хто ще може взяти в ній участь?

Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна – Народна самооборона» розпочинають офіційні переговори про створення більшості у парламенті шостого скликання та запрошують долучитися до них Блок Литвина.

На чий бік схилиться Литвин?

Лідер НУНСу Юрій Луценко заявив: «Ми запрошуємо Блок Литвина до приєднання до парламентської демократичної більшості. Якщо він на це погодиться, він може це зробити і завтра, і післязавтра, і в будь-який зручний для нього день. Ми будемо мати парламентську більшість або у вузькому варіанті з БЮТом, або у більш широкому з Блоком Володимира Литвина». Сам же Володимир Литвин каже, що веде перемови з усіма політичними силами. На чий бік схиляється, поки що не зізнається: «Сьогодні куди приставати – думаю, це питання не до мене. Я ні кого не планую приставати. Всі говорять про принципи, але зрештою все зводиться до однієї посади, ви знаєте до якої».

Помаранчеві запевняють про швидке створення коаліції, а Партія регіонів не поспішає переходити в опозицію

І у «Нашій Україні – Народній самообороні», і у Блоці Юлії Тимошенко зазначають, що процес творення нової коаліції буде швидким.

Бютівець Анатолій Семинога сказав, що практично вже про все домовлено: «Угода була підписана ще до початку виборчої кампанії весною цього року. Цей процес залежатиме лише від роботи ЦВК. Я не бачу в сьогодні абсолютно ніяких суперечностей між нашою командою та командою «Нашої України». Не бачу навіть тих питань, які можуть виникнути в процесі переговорів».

Між тим, Партія регіонів не поспішає до опозиції і працює над власними варіантами коаліції. Варіантами, які б передбачали для її представників серйозні державні посади.

На думку деяких експертів, коаліція між Блоком Юлії Тимошенко та «Нашою Україною – Народною самообороною» буде першою, втім, не останньою впродовж діяльності парламенту шостого скликання.
XS
SM
MD
LG