Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто може замінити Володимира Стельмаха на посаді голови Нацбанку? Яка церква навчає на пастора з першого візиту? Чи вагомою була користь кандидатам від цьогорічної політичної реклами?


Ірина Біла Київ, 18 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Нинішній глава Нацбанку України Володимир Стельмах у прохідному списку Блоку «Наша Україна – Народна самооборона». В разі його погодження стати депутатом банкіри називають три найвірогідніші кандидатури на його місце: Порошенко, Яценюк і Горбаль. Яка з цих кандидатур найреальніша? Про це газета «Діло» запитала у самого Петра Порошенка. Його відповіді – в інтерв’ю під заголовком «Головний радник НБУ».

У цьому ж числі кореспондент газети «Діло» розповідає про відвідини «Посольства Божого» і про своє спілкування зі слугами церкви. Журналіст інформує, що з першого візиту там можна не лише розпочати навчання на пастора, але й отримати диплом. Репортаж називається «Диплом про зустріч з Ісусом».

Чому Україна програє конкуренцію з балканськими країнами? Коли Київ може розпочати переговори про членство в НАТО? Чому в Україні немає спадковості у зовнішній політиці? Про це в інтерв’ю «Газеті 24» розповідає експерт з Інституту стратегічних досліджень.

Сьогодні в газеті «День» розпочав друкуватися віце-президент Європейського парламенту Марек Сівець. Раз на два тижні у колонці «Погляд з Брюсселя» він друкуватиме коментарі про європейську політику. Сьогодні мова про те, що нині домінує в Європарламенті: аргумент сили чи сила компромісу.

А ще «День» розповідає, як у Києві збиралися письменницькі гуру з 15-ти країн Європи і Азії. Стаття називається «Закон сполучених літератур».

Експерти газети «Україна молода» стверджують, що цьогорічна рекламна кампанія учасникам виборчих перегонів коштувала значно дорожче, ніж під час виборів-2006. Хоч і тривала вона на два місяці менше. Але користь від реклами була мінімальна. Чому? Про це в статті «Ціна для всіх одна».

У середу гала-показом італійської моди закінчився осінній тиждень прет-а-порте в Україні. Сім днів вітчизняні метри та молоді дизайнери показували одяг, придуманий на весну й літо 2008 року. Перше, що впадає в очі, – на подіумі стало менше шоу. А що цікавого показали українські дизайнери – про це в матеріалі «Метрам – доганяти молодих», яку також друкує «Україна молода».
XS
SM
MD
LG