Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому українці не були готові до екологічної катастрофи на Чорному морі? Чи готовий В’ячеслав Кириленко відмовитися від посади спікера? Скільки українці ладні викласти на новорічні подарунки?


Ірина Біла Київ,16 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Американські піарщики кажуть: немає у газеті - значить події не було. Так і з потенційною загрозою екологічної катастрофи на українських морях. Ніхто практично про неї не писав, не говорив - відповідно, жодних серйозних заходів щодо її попередження влада не вживала. Зараз ми пожинаємо наслідки цього мовчання. І якщо будемо мовчати й далі, то усі зусилля можновладців будуть направлені лише на з''ясування питання: хто кому має заплатити за заподіяні збитки - Росія Україні чи навпаки. А не на аналіз техногенного навантаження на море, не на вироблення та втілення у життя рекомендацій, як це навантаження зменшити та/або нівелювати. Цій темі присвячена головна публікація газети «День».

«В''ячеслав Кириленко: Я готовий відмовитися від посади спікера, якщо такою буде вимога Президента». Голова політради блоку «Наша Україна — Народна самооборона» розповів газеті «Україна молода» про труднощі й перспективи коаліційного процесу та свої амбіції.

Минулого року українці витратили на новорічні подарунки понад 2,4 мільярди доларів, стверджує газета «Діло» і припускає, що цього року на презенти піде не менше. Уже з 20 листопада в Києві розпочинається активна передноворічна торгівля ялинковими прикрасами. І хоча пік продажів припадає на середину грудня, вже зараз українці готові витрачати кровно зароблені на різдвяні подарунки і сувеніри. Стаття називається «Новорічній лихоманці даний старт». Знижуючи ціни на поліси страхування автомобілів, страховики прописують умови договорів так, що отримати гроші від них стає нереальним. «Газета 24» розповідає найпоширеніші способи відмови від виплат. Публікація має заголовок «Дивно дешево».

Коли у начальника столичного ДАІ попросили видати «крутий» номерний знак 0000, той відповів, що був такий. Але він розрізав його на таблички для туалетів. Газета «Факти» дізнавалася, чим відрізнялися раніше і чим відрізняються зараз, навіть після відміни Президентом спецномерів привілейовані автомобілі.
XS
SM
MD
LG