Доступність посилання

ТОП новини

Найбагатші українські спортсмени: всіх порахували


Геннадій Мороз Андрій Шевченко продовжує залишатися найвідомішим і найбагатшим спортсменом України. Незважаючи на не вельми переконливі виступи на футбольному полі, в нинішньому році форвард збірної України й лондонського «Челсі» заробив 12,5 мільйонів доларів.

Уся чільна «десятка» рейтингу найбагатших українських спортсменів заробляє свої мільйони за межами України. 6 мільйонів фунтів стерлінгів, або ж 12,5 мільйонів більш звичних для українського вуха доларів, – саме таку суму прибутку за минулий рік складають заробітна плата Андрія Шевченка в «Челсі», а також рекламні заробітки українського футболіста.

Щоправда, спортивні показники Андрія останнім часом не надто вражають. От і в учорашньому матчі Прем’єр-ліги проти «Блекберна» українець провів на полі 70 хвилин, але відзначитися забитим голом так і не зумів. Єдиний і переможний гол у складі лондонців записав на свій рахунок Джо Коул.

На другій позиції в списку українських спортивних багатіїв розташувався Володимир Кличко. Футболістові Шевченку чемпіон світу з боксу поступається втричі. Щоправда, свої 4 мільйони Кличко-молодший заробив всього лише в двох поєдинках року.

Замикає чільну трійку баскетболіст Віталій Потапенко. Екс-гравець низки клубів НБА в неділю дебютував за свій новий клуб – іспанський «Естдіантес». Останнього року зарплата Потапенка сягнула позначки в 3,3 мільйона доларів.

Укладачі своєрідного рейтингу не забули порахувати гроші і в кишені футболіста Андрія Вороніна та хокеїстів із НХЛ Руслана Федотенка й Олексія Понікаровського.

Єдиною жінкою в першій десятці найбагатших спортсменів України стала тенісистка Олена Бондаренко. У 2007 спортсменка заробила на кортах 450 тисяч доларів.

«Мілан»: «трійка» назавжди за Мальдіні

Тим часом колишній клуб Шевченка, італійський «Мілан», планує вилучити з подальшого обігу футболку з номером 3, під яким більше ніж 20 років за «червоно-чорних» виступав Паоло Мальдіні. Багаторічний капітан «Мілана» оголосив про завершення ігрової кар’єри по завершенні нинішнього чемпіонату.

Втім, «трійка» вилучається з обігу не назавжди: футболку з цим номером зможе отримати один із двох синів Мальдіні. Звичайно, якщо обере кар’єру футболіста і доросте до рівня «Мілана».
XS
SM
MD
LG