Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині 93-річна жінка живе в горах без паспорта і тому без будь-яких пільг від держави


Ольга Миндюк ніколи не мала ні польського, ні радянського, а тепер і українського паспорта. Нині ж видати український паспорт заважають бюрократичні перешкоди.

Мешканка гірського селища Перегінське Ольга Миндюк живе без жодного офіційного документа, який би засвідчував її особу.

Як повідомляє агентство УНІАН, у селищній раді кажуть, що проблема ще й в тому, що бабуся ніколи не мала ні польського, ні радянського, а тепер і українського паспорта. Нині ж видати український паспорт заважають бюрократичні перешкоди, зазначають у селищній раді.

Коли жінка звернулася у відповідну установу, їй відповіли, що необхідно представити свідоцтво про народження чи бодай запис з церковної книги про реєстрацію шлюбу. А цих документів у неї немає.

Без паспорта, який засвідчує особу та її громадянство, не можна оформити адресну грошову допомогу, певну доплату чи якісь там пільги.

На жаль, всього цього пані Миндюк позбавлена. От так і живе старожителька на вельми скромні 48 гривень, повідомили у селищній раді.

У 1936 році, ще за часів польської влади, тодішня жителька сусіднього села Слобода Небилівська Ольга Миндюк вийшла заміж за перегінчанина і перейшла жити до чоловікової оселі. Вони народили і виховали двох синів. Глава сім’ї давно помер.

Нині Ольга Миндюк мешкає з молодшим сином – пенсіонером. Старенька отримує так звану соціальну допомогу в сумі 48 гривень. Фактично вони живуть на одну синову пенсію.
XS
SM
MD
LG