Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Огризко: Україна вважає себе не сусідом Європи, а її частиною


На цьому міністр закордонних справ наголосив сьогодні в перебігу другої міжнародної конференції «Нова Україна в новій Європі». «Ми не сусіди, ми інтегральна частина Європи, ми бачимо своє майбутнє не сусідським, а європейським», – заявив міністр. Володимир Огризко зазначив, що у співробітництві з Європейським Союзом Україна має чіткий план дій на рік та чітку «дорожню карту, розписану по місяцях».


На цьому міністр закордонних справ наголосив сьогодні в перебігу другої міжнародної конференції «Нова Україна в новій Європі».

«Ми не сусіди, ми інтегральна частина Європи, ми бачимо своє майбутнє не сусідським, а європейським», – заявив міністр.

Володимир Огризко зазначив, що у співробітництві з Європейським Союзом Україна має чіткий план дій на рік та чітку «дорожню карту, розписану по місяцях».

«Ми усвідомлюємо, що неможливо перестрибнути жодну зі сходинок до спільного європейського дому», – сказав міністр, зауваживши, що ніхто не побудує спеціально для України «окремий ЄСівський підйомник».

За словами Володимира Огризка, швидкість руху до кінцевої мети України – приєднання до ЄС – залежить від швидкості подолання кожного із бар’єрів.

Міністр сказав, що ці етапи чітко визначені: виконання Плану дій Україна-ЄС, успішні переговори з укладення нової посиленої угоди та закріплення у ній принципу політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, забезпечення ефективного виконання нової угоди «Україна-ЄС», створення спільної зони вільної торгівлі, створення безвізового режиму, набуття Україною повноправного членства у Євросоюзі.

Володимир Огризко відкинув тезу деяких західних аналітиків, які включають Україну до країн – об’єктів зовнішнього впливу без власного зовнішньополітичного стрижня. «Цей стрижень для нас був, є і залишається чітким і незмінним – курс до членства у ЄС і НАТО, який закріплено у законодавстві України», – заявив міністр.

Він також зауважив, що вступ України до Світової організації торгівлі є важливим кроком у напрямку євроінтеграції, і це свідчить про те, що Україна виходить на новий рівень відносин з ЄС.

Серед іншого, Володимир Огризко також наголосив, що умовою євроінтеграції є нормальні добросусідські і рівноправні відносини з Російською Федерацією.

Матеріали до теми:

•&nbsp Після офіційного вступу України до СОТ, Євросоюз готовий розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі • СОТ і Україна •&nbsp США серйозно сприйняли лист керівників України до НАТО про приєднання до Плану дій щодо членства •&nbsp МЗС затвердило план дій щодо інформування українців про євроатлантичну інтеграцію
XS
SM
MD
LG