Доступність посилання

ТОП новини

Холеру на Азовському узбережжі підхопили рибаки


Холерний вібріон під електронним мікроскопом
Холерний вібріон під електронним мікроскопом

Донецьк – На Донеччині кількість випадків підозри на захворювання холерою зросла до чотирьох. У місті Маріуполь, де спалахнуло захворювання, у понеділок заборонили ловити рибу і купатись на міських пляжах. Через цю проблему до Маріуполя виїхав міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко.

Остаточні висновки комісія на чолі з міністром охорони здоров’я Олександром Аніщенком зробить протягом наступних двох днів, коли спеціалісти проведуть додаткові лабораторні дослідження. Як повідомив міністр, попередньо холера підтвердилась у трьох осіб.Ще одну особу шпиталізували вчора ввечері і не встигли провести аналізи. На теперішній час стан чотирьох людей задовільний, а в одного, за повідомлення протиепідемічної комісії, що збиралась в Донецьку удень, розвинулась гостра ниркова недостатність.

Серед хворих – три чоловіки і одна жінка поважного віку. Всі люди живуть в різних районах міста. Відомо, що напередодні чоловіки вживали рибу, яку самі виловили в Азовському морі. Отже, комісія зробила висновок, що причиною захворювання людей є поганої якості морська риба, азовський «бичок».

Сезонні «спалахи» інфекції

Маріупольці звиклі до раптових спалахів кишкових захворювань, що трапляються тут кожний сезон. Жителі цього портового міста купаються, попри шкідливі викиди місцевих підприємств, розповів Радіо Свобода житель Маріуполя Вадим. За його словами, попри холеру, місто виглядає спокійним.

«Паніка навряд чи буде, тому що ця холера вже сто раз була. Щодо пляжів, я, чесно кажучи, там не був, але, скоріш за все, що там купаються. Тут всього три пляжі – Піщаний, Міський і Лівобережний. Офіційно відкритий лише Лівобережний, а Міський і Піщаний закриті, тому що там не вирішено питання з туалетами. Тобто, по суті вони і так закриті. Але всі купаються», – зазначив маріуполець.

Через спалах захворювання з понеділка в місті заборонили купитись на всіх пляжах. А Маріупольська мерія виділила близько трьохсот тисяч гривень на вжиття додаткових заходів для боротьби проти холери – закупівлю медикаментів, і встановлення патрулювання усіх міських пляжів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG