Доступність посилання

ТОП новини

Новий міністр ЖКГ Анатолій Близнюк посилює вплив Президента на уряд – експерт


Анатолій Близнюк
Анатолій Близнюк

Донецьк – В уряді стало більше на одну людину з донецьким походженням. Президент Віктор Янукович призначив міністром житлово-комунального господарства колишнього керівника Донецької області Анатолія Близнюка. Нового міністра у вівторок представив віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв. Він зазначив, що вважає вибір Януковича правильним.

Віце-прем’єр міністр Андрій Клюєв, який представляв нового керівника в Києві та в Донецьку, зазначив, що новому міністрові випадає нелегка робота, адже влада планує значні зміни в системі ЖКГ. Новий міністр житлово-комунального господарства пообіцяв на новій посаді розпочати комерціалізацію сфери.

Своє призначення Анатолій Близнюк пояснив належністю до команди Віктора Януковича.

«Ми однодумці. Ми завжди були однією командою. І саме тому у нас з вами не завжди все виходило так, як хотілось, але те, що ми планували, ми виконували», – відзначив Анатолій Близнюк.

Посада керівника житлово-комунального господарства залишалась порожньою цілий місяць після звільнення Юрія Хівріча, який також раніше працював у Донецькій обладміністрації.

На цьому кадрові чистки в галузі не закінчаться, зазначив Андрій Клюєв.
Андрій Клюєв

«Може бути, що найближчим часом будуть серйозні кадрові зміни, тому що ми нагорі декларуємо, ухвалюємо закони, скорочуємо кількість платних послуг, і нібито процеси дерегуляції ідуть. А внизу народ не відчуває, тому що на найнижчому та середньому рівні чиновники так і займаються корупцією», – сказав Клюєв.

Зміг побудувати вертикаль влади

Призначення Близнюка на посаду міністра ЖКГ означає посилення впливу Віктора Януковича в Кабінеті Міністрів, вважає донецький політолог Станіслав Федорчук.

«Абсолютно не зрозуміло, чому людина, яка не змогла досягнути якогось величезного економічного прориву, тим більше у сфері житлово-комунального господарства в Донецькій області, чому вона мусить посідати посаду міністра в уряді Азарова? Це можна розглядати як посилення впливу самого Януковича в структурі Кабінету Міністрів України», – говорить Станіслав Федорчук.

За 10 років праці в донецькій адміністрації Анатолій Близнюк зміг побудувати систему, що повністю підкоряється його владі, чого не можна сказати про нинішнього голову Донецької облради Андрія Шишацького, який тепер сяде в крісло Близнюка у Донецькій обладміністрації, зазначає експерт Комітету виборців України Олександр Клюжев.

«Зрозуміло, що у Шишацького є головна проблема – відсутність команди на рівні середньої управлінської ланки. А фактично Близнюк так і позиціонується як управлінець, що знає всю бюрократичну регіональну структуру зверху донизу», – каже Клюжев.

Новий міністр ЖКГ Анатолій Близнюк, за професією інженер-механік, походить з міста Краматорська Донецької області. Ділові зв’язки його родини пов’язують із ювелірним виробництвом у Краматорську, а також із машинобудівною сферою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG