Доступність посилання

ТОП новини

Футбол без фанатизму


Міліціонери створили базу тих, для кого стадіони під час Євро-2012 будуть закриті
Міліціонери створили базу тих, для кого стадіони під час Євро-2012 будуть закриті
Київ – Міліціонери створили базу тих, для кого стадіони під час Євро-2012 будуть закриті. В цій базі – фанати, які мали проблеми з законом. Ті, хто був затриманий раніше під час спортивних заходів, не зможуть купити квитки на матчі Євро-2012, зазначають міліціонери. Польські представники кажуть, що такий захід запобігання необхідний і висловлюють впевненість у професійності та толерантності українських правоохоронців. Однак, фанати зазначають – така база не потрібна, вони і так не збираються йти на Євро.

Євро-2012 – футбольне свято для мільйонів, однак ті, хто поводив себе погано, залишаться без подарунків. Україна і Польща разом «фільтруватимуть» гостей. Вболівальники, яких раніше міліція затримувала під час спортивних заходів, не зможуть купити квиток, навіть якщо матимуть ваучер, необхідний для його продажу. До бази «невихованих» фанатів увійдуть й іноземні громадяни, розповів заступник міністра внутрішніх справ Віктор Решетняк.

«Ця база існує, зараз туди внесено 1250 відповідних людей, які мали проблеми з законом та порушували порядок на спортивно-масових заходах. Наша база буде вливатися в польську базу, а польська база в нашу. І обмін буде не тільки між польською і українською стороною, є угоди майже з усіма країнами-учасниками», – каже Віктор Решетняк.

Заступник головного коменданта поліції Республіки Польща Кшиштоф Гаєвський підтримує цей крок та зазначає, що українська міліція цілком фахова та гарно підготовлена до чемпіонату Європи з футболу.

«У першу чергу на стадіонах працюють служби охорони порядку та інформаційні служби. Поліція вже буде діяти, коли виникне небезпека. Ми не вважаємо, що матчі – час підвищеного ризику, однак правоохоронці будуть готові. В кожних правоохоронців є своя тактика. Поліція і українська, і польська готується до небезпечних ситуацій та регулярно проводить навчання на стадіонах», – зазначив Кшиштоф Гаєвський.

Справжні фанати не збираються на Євро-2012 – київський фанат

Між тим українські футбольні фанати зазначають, що в МВС дарма створювали базу. Організовані клуби фанатів небезпеки не створять, а поодинокі фанати нікому не можуть загрожувати, запевняє київський футбольний фанат.

«Наскільки мені відомо, справжні фанати не збираються йти на матчі Євро-2012 і проблеми тут просто не може бути. Масово фанати не підуть, а поодиноких вболівальників, я впевнений, все одно пропустять. Наша принципова позиція – за допомогою Євро-2012 вкрали багато коштів, тому організовані фанати ігнорують цей турнір», – сказав Радіо Свобода фанат.

В Україні 16 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть порядок на Євро-2012, вони працюватимуть у три зміни. Ніяких незручностей для вболівальник не буде, адже більшість міліціонерів знаходитимуться у резерві, поряд зі стадіонами, запевняють в МВС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG