Доступність посилання

ТОП новини

Австралійський прем’єр закупив 110 українських прапорів


Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт під час зустрічі у Мельбурні, Австралія. Грудень 2014 року
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт під час зустрічі у Мельбурні, Австралія. Грудень 2014 року

Тоні Ебботт за останній рік роботи витратив 80 тисяч доларів на купівлю 936 прапорів різних країн і організацій

Австралійцям давно відомо, що Тоні Ебботт, колишній прем'єр-міністр Австралії, любить прапори. Тепер вони дізналися, що найулюбленіший прапор Ебботта, після австралійського, – український. Як виявилося, за 2014–2015 фінансовий рік Ебботт витратив 3,8 тисячі американських доларів на 110 українських прапорів. Більше було закуплено тільки австралійських – 171 прапор. При цьому екс-прем'єр закупив всього три прапори австралійських аборигенів.

Сенатор Лейбористської партії Австралії Пенні Вонг надіслала офіційний запит щодо інформації про куплені Ебботтом прапори. А американське видання BuzzFeed дістало документ, в якому офіс Ебботта звітує про покупки.

Із таблиці випливає, що колишній прем'єр витратив у перерахунку майже 80 тисяч американських доларів на купівлю 936 прапорів різних країн і організацій за останній рік при владі.

В офісі Ебботта сенатору Вонг пояснили, що прапори використовувалися під час офіційних візитів і саміту «Групи двадцяти», який відбувся в австралійському Брісбені 15–16 листопада 2014 року. Цей саміт прославився тим, що його достроково покинув президент Росії Володимир Путін, пояснивши своє рішення «необхідністю трохи поспати».

Однак, як пише BuzzFeed, український президент Петро Порошенко побував в Австралії всього один раз, а Україна не є членом «Групи двадцяти». Але, мабуть, Порошенко і Ебботт підтримують хороші стосунки, припускає видання. Український президент навіть запропонував австралійцю стати членом дорадчої міжнародної ради реформ України.

Журналісти вже відправили до офісу Ебботта додаткові запити про те, навіщо колишньому прем'єру знадобилося стільки українських прапорів.

Небайдужість колишнього австралійського прем'єра до прапорів помітили вже давно. Журналісти навіть жартували, що від кількості прапорів на виступі Ебботта залежить важливість його промови. Іноді – прапорів вісім:


А іноді, як зауважували журналісти, подія лише «двопрапорна»:


А ось так австралійці уявляли собі повідомлення Ебботта про закриття «прапорової індустрії в країні»:


Оригінал матеріалу – на сайті спецпроекту «Настоящее время»

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG