Доступність посилання

ТОП новини

«День прапора» в Донецьку і населення, яке вже розуміє, що обдурене


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Бюджетників звезли примусово під розписку за наказом головного терориста Захарченка з інших міст та робітничих районів Донецька

У Донецьку 25 жовтня о 15:00 на площу імені Леніна звезли примусово (під розписку) бюджетників, школярів, студентів та працівників приватних підприємств і влаштували «свято» – «День флага».

Із Горлівки, наприклад, привезли 2 автобуси школярів, які вийшли з транспарантом «Молодая республика» – молодіжного крила громадської організації «Донецкая республика», яку «віджав» у Пургіна головний терорист Олександр Захарченко. Керівники недореспубліки «ДНР» намагались виступати з трибуни, але чомусь верещали так, що нічого ніхто не міг розібрати. Ніхто їх не слухав.

Від «республіканської» бібліотеки імені Крупської до площі імені Леніна проїхали «віджаті» у донеччан «Лексуси» та «Джипи», над якими кружляв безпілотник

На банері над майданом весь час транслювались «досягнення» республіки. Потім від «республіканської» бібліотеки імені Крупської до площі імені Леніна проїхали «віджаті» у донеччан «Лексуси» та «Джипи», над якими кружляв безпілотник. Так вони демонстрували свою любов до влади, яка зверталась із трибуни до спин натовпу.

На цьому «урочиста» частина джентльмен-шоу закінчилась, але майже всі його глядачі розбіглись у пошуках трамваїв, тролейбусів, маршруток. Бо в суботу та неділю громадський транспорт в Донецьку працює до 17-ї години (за київським часом – до 16:00). На площі флеш-моб залишились дивитися тільки ті бюджетники, яких звезли примусово під розписку за наказом головного терориста Захарченка з інших міст та робітничих районів Донецька. Бо подітись їм не було куди.

Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко у Донецьку. 25 жовтня 2015 року (Фото з сайту: www.pauluskp.com)
Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко у Донецьку. 25 жовтня 2015 року (Фото з сайту: www.pauluskp.com)

Ватажки маріонеткової «ДНР» завчасно причепили свій прапор на височенний бетонний стовп, який в Донецьку відомий як «мрія імпотента», поруч із пам’ятником Леніна.

І це символічно, бо ця нездійсненна мрія асоціювалась з жовтневим переворотом 1917 року. Ідея про цю нездійсненну мрію живе в нетверезих головах керівників «недореспубліки ДНР».


А саме перед цією «грандіозною подією» «міністерство освіти і науки ДНР» заборонило викладання в школах предмету «Правознавство» в 9-11 класах та предмету «Етика» у 8-у класі (нагадаю, що предмети історія та географія України були заборонені в школах «ДНР» ще в минулому навчальному році).

Програми цих предметів були складені «Республіканським інститутом післядипломної освіти ДНР» і за ними здійснювалося викладання до 16 жовтня 2015 року. Але уроки правознавства передбачали ознайомлення школярів із правами людини, Карним кодексом України та іншими небезпечними для «ДНР» ідеями. Та й предмет «Етика» також виявився шкідливим для «демократії» та виховання «нової людини ДНР»?

Із 1 вересня 2015 року в усіх школах «республіки» введено обов’язкове навчання у воєнно-спортивних гуртках «Патріот»

Також із 1 вересня 2015 року в усіх школах «республіки» введено обов’язкове навчання у воєнно-спортивних гуртках «Патріот». Тут програмою «міністерства освіти ДНР» передбачено ознайомлення зі структурою збройних сил Російської Федерації, перегляд відеофільмів на воєнну тематику, розбір та збір гвинтівок, автоматів, гранат – підготовку гарматного м’яса для теперішніх та майбутніх воєн псевдодержави – сателіта Росії. Загалом 612 годин протягом навчального року у загальноосвітніх школах «ДНР» діти кидають гранати, стріляють із гвинтівок, ходять у камуфляжних одностроях із антиукраїнськими піснями та гаслами.

У позакласній та позашкільній роботі наголос робиться не на розвитку творчих здібностей, а на реанімації комсомолу під новою назвою «Молодая республика», куди примусово заганяють усіх без винятку учнів старших класів.

А всіх, хто з цим не згоден, чекає концтабір в аеропорту та тюрма, де нещасні зеки вночі потайки варять собі їжу для виживання. Отаке життя-буття під «визволителями». Обдурене населення розуміє, що воно ошукане, пограбоване, зневажене, безробітне, без будь-якої надії на благополучне майбутнє, адже за півтора року сподівань на Східному фронті у війні з Росією змін, на жаль, не відбулося.

Катерина Полякова, інженер, місто Донецьк

Думки, висловлені в рубриці «Листи з окупованого Донбасу», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода


Надсилайте ваші листи: DonbasLysty@rferl.org

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG