Доступність посилання

ТОП новини

Чи є управа на церкву, підпорядковану Кремлю? (Огляд преси)


Супротивники хресної ходи УПЦ (Московського патріархату). Київська область, околиця Борисполя, 25 липня 2016 року (ілюстраційне фото)
Супротивники хресної ходи УПЦ (Московського патріархату). Київська область, околиця Борисполя, 25 липня 2016 року (ілюстраційне фото)

Немає більш мобільного, слухняного та організованого прошарку соціуму, аніж віряни православної церкви Московського патріархату, наголошує газета «Україна молода». При потребі, вони демонструють чудеса форс-мажору: якщо треба розгорнути якусь акцію, зібрати «московських» віруючих – це справа однієї-двох годин. Вони завжди готові до бою – з усією своєю агресією та екзальтованою істерикою, яка так добре виглядає на російських телеекранах. Водночас, як зазначає газета, Верховна Рада України не квапиться вжити заходів для мінімізації впливу церкви, підпорядкованої Кремлю. Про ймовірні причини йдеться в статті «Чи є управа на московського попа».

У цьому ж числі газета «Україна молода» пише, що чим більше часу проходить від героїчно-трагічних подій на Майдані, тим більше питань i перешкод виникає під час розслідування злочинів режиму Януковича: декому з нинішніх можновладців, ймовірно, є що приховувати. Можливо тому й відбувається тиск на управління спецрозслідувань Генпрокуратури. Докладніше йдеться в матеріалі «Таємниці Майдану».

Газета «День» інформує, що недавно соціальні мережі вибухнули гнівними коментарями волонтерів. Усе через законопроект про присвоєння їм статусу учасника бойових дій. Його зареєстрував у парламенті народний депутат Андрій Денисенко. Однак активісти заявляють, що не потребують жодних пільг, а цей законопроект є ще одною лазівкою для зловживань, яка знищить ідею волонтерства як шляхетного явища. У ситуації розбирався кореспондент газети «День». Заголовок статті – «Ми проживемо без пільг».

Кількість атак на комп’ютерні системи в Україні щороку лише збільшується, причому їхніми жертвами стають і режимні об’єкти. Саме тому в Міноборони планують створити спецпідрозділ з кіберзахисту. Про те, хто і де навчатиме майбутніх «кіберзахисників», розповідає газета «День».

У Кабінеті міністрів України знову збираються доопрацьовувати пенсійну реформу. На цей раз хочуть залучити якомога більше експертів та фахівців у галузі пенсійного забезпечення. Як нагадує газета «Голос України», до проведення пенсійної реформи Україну активно підштовхує не лише власний план реформ, а й зобов'язання перед МВФ. Видання пише, що через відсутність накопичувальної пенсійної системи (а про необхідність її запровадження почали говорити ще 20 років тому) економіка втратила майже 90 мільярдів гривень. Не виграв від ситуативних змін і бюджет Пенсійного фонду, який нині наполовину дотується державою. Про головні зміни парламентська газета розповідає в статті «Пенсійну реформу збираються доопрацювати».

Українська економіка оживає після кризи, переконує газета «Сегодня». Експорт товарів і послуг виріс у першому кварталі 2017 року на 34% у порівнянні з першим кварталом 2016 року. Головні зміни в тому, що українські товаровиробники не лише переорієнтуються на нові ринки збуту, але і змінюють асортимент продажів: перше місце впевнено утримує агросектор, а не важка промисловість, як раніше, і підвищується частка експорту послуг. Кому і що продає Україна, досліджувала газета «Сегодня».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG