Доступність посилання

ТОП новини

«Мураєв вiд Добкiна далеко не впаде» (огляд преси)


Народний депутат Євген Мураєв і лідер ультраправої французької партії «Національний фронт» Марін Ле Пен. Париж, 2016 рік
Народний депутат Євген Мураєв і лідер ультраправої французької партії «Національний фронт» Марін Ле Пен. Париж, 2016 рік

Про народного депутата Євгена Мураєва ще три роки тому знали винятково у вузьких колах. А після Революції гідності, яка дала шанс для розвитку кар’єри не тільки достойним, а й «відстійним» персонажам, про Мураєва заговорили майже всі, переконує газета «Україна молода». Видання пише, що ця особа невтомно створює все нові інформприводи – і всі вони з присмаком путінської Росії. Більше про те, що відомо про одну з найодіознiших персон політико-медійної сфери – власника телеканала NewsOne, видання розповідає в публікації «Мураєв вiд Добкiна далеко не впаде, або Портрет «регіонала» на тлі телеканала».

Україна досі не може вибратися з постколоніального синдрому, бо російська метрополія довго і систематично випалювала українські гени, наголошує експерт газети «День». Аналізуючи – чому домінують «старі схеми», експерт видання також переконує, що Україна повинна більшу увагу приділяти реформі безпекового простору. Наприклад, якби сьогодні підпорядкували Генштаб міністру оборони, а не президенту, то це був би сигнал для НАТО, що Україна готова реформувати безпековий сектор. Про те, які ще державні рішення могли б наблизити країну до членства в Північноатлантичному альянсі, розповідає газета «День».

У військовому вимірі якісний формат оборони проти агресії Росії має бути гнучким, асиметричним та непередбачуваним, наголошує експерт газети «День», коментуючи заяву Олександра Турчинова про необхідність переходу до нового захисту країни. Іншими словами, ефективний маневр та випереджувальний вплив на уразливі місця противника там, де він не очікує. Якщо щось не працює, то воно має бути змінено. Це не лише суто військова стратегія у традиційному її розумінні, а також стратегія дій у новітніх доменах збройної боротьби, насамперед інформаційному, наголошує експерт у статті – «Новий формат» замість АТО – що це?».

Уряд затвердив концепцію реформування держконтролю у сфері охорони довкілля. Експерти газети «День» аналізують її плюси та недоліки у матеріалі «Еко-поліція – на «низькому старті».

Українська самоідентичність та державність укорінені в написах Кам’яної могили, трипільських містах, скіфських курганах, Запорізькій Січі, Українській революції і УНР, Акті про незалежність і вплітаються в тисячолітнє планетарне майбуття, наголошує газета «Голос України», Видання продовжує низку публікацій про історію виникнення та становлення українського народу і держави Україна. У сьогоднішньому числі йдеться про те, яку роль у державному й громадському житті відігравало віче – народні збори, як і чому на Русі з’явилося християнство, у чому проявилась згубність імперського характеру творення нової Русі після смерті Ярослава Мудрого.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG