Доступність посилання

ТОП новини

Путін розуміє лише силу (огляд преси)


Під час акції у Полтаві на підтримку українських бійців, які воюють на Донбасі (ілюстраційне фото)
Під час акції у Полтаві на підтримку українських бійців, які воюють на Донбасі (ілюстраційне фото)

«Путін розуміє лише силу» – у статті під таким заголовком газета «День» наголошує, що лише через збільшення ціни за агресію Путін стане більш «договороздатним». За 3,5 роки російської агресії проти України жодного прогресу з виконання мінських зобов’язань, обстріли щодня тривають на сході, в Криму посилюється тиск на активістів, інакомислячих. Саме час для Заходу робити висновки: санкції проти режиму Путіна як інструмент тиску (а не стратегії) треба посилювати. Інакше буде лише імітація бажання щось виконувати, наголошує експерт газети «День».

Путінська імперська політика становить небезпеку для всього вільного світу. Поки Росія продовжує свою агресивну політику, потрібно зберігати і посилювати санкції, зазначає експерт газети «Голос України». Він вважає, що Україні необхідна летальна зброя, яку можуть дати США. Адже українські солдати на Донбасі зараз боронять не лише незалежність України, а й безпеку всього вільного світу, зауважує експерт.

Газета «День» зазначає, що українці часто нарікають на малу кількість в країні духовних авторитетів. Проте не часто замислюються над тим, що реальні, правдиві духовні авторитети, були, є й будуть, але за однієї умови: суспільство має бачити їх, підтримувати, робити крок назустріч таким людям. А це значить – робити духовні зусилля, часом досить-таки важкі та болісні, працювати над собою. Це – нелегкий труд, адже ніхто й ніколи не піднесе українцям спадщину, напрацьовану моральними авторитетами на «тарілочці з блакитними візерунками». Це, щонайменше, ілюзія, зазначає дописувач газети.

Тижневик «Країна» називає хворобу сучасного українського покоління – кумівство. Ще років 50 приречені перебувати в такому стані. Воно – одне з головних джерел української корупції. Адже вона проявляється не тільки, коли беруть хабарі. А й коли роблять послугу близькій людині, наприклад, за державний кошт. Наївно сподіватися, що представники влади будуть психологічно інакші, ніж більшість людей. Однак, як зазначає тижневик, це не значить, що не варто висувати претензій до влади.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG