Доступність посилання

ТОП новини

Рекламне агентство «БПП» («СХЕМИ» | ВИПУСК №137)


Рекламне агентство «БПП»

Перебування при владі у корумпованій країні означає не лише управління державними процесами, ухвалення рішень, які впливають на життя народу. Це ще й доступ до державних ресурсів, які або прямо розграбовуються, або на яких можновладці розбудовують власний бізнес. Ось, наприклад, головний аеропорт України у Борисполі. Способів заробити на ньому чимало. Скажімо, обслуговування рекламних площ. Наше розслідування виявило, що вести рекламний бізнес у «Борисполі» на позаконкурсній основі довірили фірмі, яка виводить на керівництво фракції Блоку Петра Порошенка у парламенті. Цю історію розповість Максим Савчук.

«Токсичне лобі»

Зовсім інша історія, але про схоже. Утилізація шкідливих відходів – це бізнес, який ліцензується владою, бо ця діяльність може впливати на стан довкілля. І в цьому бізнесі є чимало недобросовісних гравців, які власну вигоду ставлять вище за інтереси громади, наприклад, замість професійної утилізації скидаючи токсичні відходи на полігони, у яри та лісосмуги, або провадячи діяльність без погоджень та ліцензій.

Часто у таких фірм є провладні покровителі. Щонайменше в одній із таких компаній наше розслідування виявило слід народного депутата Олега Недави, який, до того ж, працює у профільному екологічному комітеті Верховної Ради. Євген Солонина продовжить.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG