Доступність посилання

ТОП новини

Поліцейські під прикриттям («СХЕМИ» | ВИПУСК №140)


Поліцейські під прикриттям

Що буде, коли взяти сумнозвісно відомий підрозділ міліції – УБЕЗ, тобто управління по боротьбі з економічною злочинністю, – провести в ньому фасадну переатестацію, лишивши переважно старі кадри, і назвати його Департаментом захисту економіки Національної поліції? Правильно, по суті зміниться лише назва. По факту ж у новому департаменті панує стара система. А його працівники ведуть розкішний спосіб життя, неспівмірний з офіційними доходами державних службовців. Розслідування Катерини Каплюк.

Добові мрії

500 доларів на день добових під час відрядження – це багато чи мало? А якщо мова про керівника державного авіаційного заводу Антонов? І якщо він пробув закордоном 100 днів, то отримав за рік таким чином від держпідприємтсва 50 тисяч доларів? Про цікаву цифру, яка точно не залишає байдужим, – Максим Савчук.

Захоплені береги Одеси

Після анексії Криму Росією – популярність одеських пляжів для літнього відпочинку біля моря суттєво зросла. Та чи вистачить моря всім? Тим паче тут давно панують свої, неписані закони, що йдуть врозріз навіть із Конституцією України. Так, безкоштовний доступ до усіх водойм країни, в тому числі до моря, не може бути обмежений. Але в Одесі міські пляжі давно в оренді у ділків, які беруть плату не лише за додаткові послуги на пляжі, як це мало б бути, а й просто за прохід до моря – без квитка на пляж не пустять. Валерія Єгошина поїхала на перевірку одеських пляжів – і вже в новому сезоні покаже – хто і як порушує базові права людини та як із цим можна боротись.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG