Доступність посилання

ТОП новини

Конфуз у перший день «Заходу-2017». Куди їдуть російські танки? – The Telegraph


Військові навчання «Захід-2017» у Білорусі, 14 вересня 2017 року
Військові навчання «Захід-2017» у Білорусі, 14 вересня 2017 року

Перший день міжнародних російсько-білоруських військових навчань почався з непорозуміння, пише видання The Telegraph. Військові двох країн зробили суперечливі повідомлення стосовно того, куди мають рухатися росіяни.

Міністерство оборони Росії спершу оголосило, що підрозділи першої танкової армії пересуваються до Білорусі, однак, білоруські військові швидко заперечили цю заяву, наполягаючи на тому, що російські танки пересуваються на навчальні бази своєї власної країни, повідомляє видання.

«Захід-2017» є прикриттям для нападу Росії?

Суперечність тільки посилила побоювання що військові навчання «Захід-2017», які практично повністю проходять у Білорусі, є прикриттям для нападу Росії, подібно до навчань, які передували анексії Криму та втручанню до Східної України в 2014 році, зазначає The Telegraph.

«Захід-2017» є масштабною перевіркою російських військових. Це – перші великі навчання за участі командування Балтійського флоту, з того часу, як все командування було звільнене минулого року, повідомляє американське агентство військових новин Defenseone.

У навчаннях із російської сторони також будуть брати участь нові та відновлені підрозділи західного військового регіону Росії. Загалом, Москва перевіряє здатність швидко мобілізувати та розмістити об'єднані сили на західний кордон, повідомляє Defenseone.

Сценарій передбачає «військове повстання в Білорусі»

Сценарій навчань «Захід 2017» передбачає «військове повстання в Білорусі» за підтримки вигаданої країни Вейншорії. Російські війська долучаються для придушення повстанців.

Перед початком навчань «Захід 2017» президент України застерігав, що навчання можуть стати прелюдією для вторгнення до України.

Через непрозорість та невизначеність мотивації Росії, а також розбіжність між заявленим масштабом навчань та повідомленнями ЗМІ про переміщення зброї й військових, країни-сусіди підготувались до можливого негативного перебігу подій.

Напередодні навчань Україна посилила захист кордонів, НАТО розпочало повітряне патрулювання повітря над країнами Балтії. Швеція, яка не є країною НАТО, розпочала власні військові навчання – найбільші за 20 років, у яких беруть участь підрозділи з Франції, США та деякі країни-члени НАТО, задіяно понад 19000 військових, повідомляє Reuters.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG