Доступність посилання

ТОП новини

Україна без антикорупційного суду навряд чи отримає кредити МВФ – експерт


Андерс Ослунд
Андерс Ослунд

Міжнародний валютний фонд навряд чи надасть Україні додаткові кредити, якщо держава не створить справді незалежний антикорупційний суд. Про це економіст Андерс Ослунд з аналітичного центру Atlantic Council (Вашингтон, США) заявив, коментуючи нещодавню заяву першого заступника директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Дейвіда Ліптона, який у суботу заявив, що створення антикорупційних судів є кроком у вірному напрямку.

«Зустрівся із лідерами «Центру протидії корупції». Боротьба із корупцією це непросто; Антикорупційний суд – це наступний крок у вірному напрямку», – відзначив Дейвід Ліптон.

Що ж досить очевидно: МВФ навряд надаватиме Україні додаткові кредити, якщо вона не створить справді незалежний антикорупційний суд

«Що ж досить очевидно: МВФ навряд чи надаватиме Україні додаткові кредити, якщо вона не створить справді незалежний антикорупційний суд», – прокоментував слова Ліптона Андерс Ослунд.

Раніше президент України Петро Порошенко у ході міжнародного форуму YES у Києві висловив сподівання, що у жовтні в Україні з’явиться антикорупційна палата, а створення відповідного суду ще може зачекати. Про це повідомляє видання «Українська правда».

«Я сподіваюся, що ми створимо антикорупційну палату (в чинній судовій системі – ред.) наступного місяця, а вже після цього, якщо антикорупційний суд з’явиться у 2019 чи 2020 році, то будемо тільки раді», – заявив голова держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG