Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий загинув, троє поранені на Донбасі – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 18 серпня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 18 серпня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Один український військовий загинув, троє були поранені в зоні конфлікту на Донбасі ввечері 18 серпня, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

За повідомленням, це сталося «через порушення заходів безпеки при поводженні зі зброєю і боєприпасами».

У постраждалих військових – поранення середньої й легкої важкості, їм надали невідкладну допомогу, їхньому життю нічого не загрожує, додали в штабі.

«Правоохоронними органами зі складу Об’єднаних сил на місці події проводяться оперативно-слідчі дії щодо встановлення обставин і причин загибелі одного і поранення трьох військовослужбовців Національної гвардії України», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок бойових дій минулої доби втрат серед українських військових не було, повідомили в штабі ООС. 18 серпня підтримувані Росією бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції Об’єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, заявляють у штабі ООС.

За цими даними, обстріли поновилися з початком нової доби, 19 серпня.

Підтримувані Росією бойовиків зведених даних про обстріли милої доби не наводять.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Куди Росія спрямовує бойовиків «ДНР» і «ЛНР»?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:02 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG