Доступність посилання

ТОП новини

Кількість правок до «антиколомойського» закону перевищила 13 тисяч – народний депутат


За словами Ярослава Железняка, цифра може зрости
За словами Ярослава Железняка, цифра може зрости

Увечері 6 квітня кількість правок, внесених до законопроєкту № 2571-Д, перевищила 13 тисяч, повідомив народний депутат від «Голосу» та член профільного комітету з питань фінансів, митної та податкової політики Ярослав Железняк.

«Є один позафракційний депутат, який тільки від себе подав більше ніж 6000 правок, ще є три пакети по 1,5 тисячі правок. І це ще не всі правки прийшли. Тому вітаю нас, виглядає, що абсолютний рекорд парламентаризму буде побитий двічі», – прокоментував цю ситуацію Железняк.

Читайте також: Важливі голосування у парламенті України роздратували не лише Портнова (огляд преси)​

Попередній «рекорд» належав законопроєктові про відкриття ринку землі – кількість правок до нього перевищувала 4 тисячі.

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт, який, зокрема, унеможливлює його повернення «Приватбанку» колишньому власникові Ігорю Коломойському. Міжнародний валютний фонд схвально оцінив це голосування, а також ухвалення в другому читанні земельної реформи.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Читайте також: «Приватбанк» подав новий позов проти Коломойського​

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів. Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані. Наразі він домагається в судах скасування націоналізації банку.

XS
SM
MD
LG