Доступність посилання

ТОП новини

Захист Курбедінова подав апеляцію на його арешт


Еміль Курбедінов (праворуч) біля будівлі Київського районного суду Сімферополя
Еміль Курбедінов (праворуч) біля будівлі Київського районного суду Сімферополя

Захист адвоката Еміля Курбедінова в анексованому Криму подав апеляційну скаргу на вирок підконтрольного Кремлю Київського районного суду Сімферополя, який заарештував Курбедінов на п’ять діб. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії розповів один з адвокатів Курбедінова Едем Семедляєв.

«Вже подали апеляційну скаргу», – зазначив адвокат.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 7 грудня заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінов на п’ять діб.

Читайте також: Заарештований в окупованому Криму Еміль Курбедінов: що про нього відомо

Рішення зачитав суддя Антон Цикуренко. Курбедінова арештували за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики чи символіки екстремістських організацій) за пост у соцмережі Facebook у 2013 році. За словами Курбедінова, скаргу на нього написав колишній мешканець Криму, який переїхав до Дамаску.

Біля будівлі суду в Сімферополі під час засідання 7 грудня зібрался люди. Вони організували флешмоб «Ти – наш народний захисник» на підтримку Курбедінова.

Курбедінова затримали вранці 6 грудня. Він усі звинувачення відкидає.

Читайте також: Адвокат Курбедінова вимагає закрити справу через відсутність правопорушення​

Адвокат вважає, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв’язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Після анексії в Криму 2014 року фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, яких підозрюють у зв’язках із організацією «Хизб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії.

XS
SM
MD
LG