Доступність посилання

ТОП новини

Колишній адвокат Трампа готовий свідчити проти нього спецпрокурору  Мюллеру – CNN


Колишній адвокат Трампа (праворуч на фото) готовий підтвердити, що той знав про зустріч свого сина з росіянами
Колишній адвокат Трампа (праворуч на фото) готовий підтвердити, що той знав про зустріч свого сина з росіянами

Колишній особистий юрист президента США Дональда Трампа Майкл Коен стверджує, що Трамп знав про зустріч свого сина, зятя та голови президентської кампанії з представниками Росії у червні 2016-го року, за кілька місяців до виборів президента США.

Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на власні джерела. За даними журналістів, співпрацею зі слідством Коен сподівається полегшити власне становище: він сам перебуває під федеральним слідством у зв’язку з розслідуванням Мюллера.

За даними CNN, в Коена немає речових доказів, які б підтверджували його слова, проте він висловлює бажання свідчити спецпрокурору Роберту Мюллеру, який розслідує ймовірне втручання Росії у президентські вибори в листопаді 2016 року.

Читайте також: США: спікер Палати представників відмовився усувати чиновника, що наглядає за розслідуванням Мюллера

На тих виборах Дональд Трамп здобув несподівану для багатьох перемогу над кандидаткою від демократів Гіларі Клінтон.

У липні 2017 року в американських ЗМІ стало відомо про зустріч сина Трампа Дональда-молодшого, чоловіка доньки Іванки Джареда Кушнера та голови президентської кампанії Пола Манафорта з чотирма представниками Кремля у хмарочосі «Трамп-Тауер» в Нью-Йорку.

Зустріч відбулася в червні 2016 року. Вона стала центральним пунктом розслідування в Конгресі та міністерстві юстиції США у зв’язку з імовірними спробами Росії втрутитися в президентські вибори.

Читайте також: Трамп переніс зустріч із Путіним на 2019 рік через «полювання на відьом» – Болтон

Припускають, що росіяни запропонували Трампові-молодшому компромат на суперницю батька Клінтон. Цю ж версію, за словами журналістів CNN, готовий підтвердити Майкл Коен.

У Білому домі всі звинувачення у зв’язках з Росією заперечують. Сім’я Трампа стверджує, що Дональд Трамп нічого не знав про зустріч, доки не прочитав про неї в The New York Times у липні 2017-го, а його син запевняє, що на зустрічі обговорювали питання всиновлення, а не політику.

У свою чергу, чинний адвокат президента США Руді Джуліані назвав Коена «патологічним брехуном».

«Не розумію, як його словами можна хоч трохи довіряти», – цитує Джуліані CNN.

XS
SM
MD
LG