Доступність посилання

ТОП новини

Аваков назвав можливу дату послаблення карантину


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Початок скорочення карантинних обмежень в Україні можливий не раніше 15 травня, вважає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя не раніше 15 травня. І це припущення оптиміста», – написав міністр у фейсбуці.

Аваков стверджує, що «зараз дуже відповідальний момент атаки епідемії»: «Якщо не будемо масово обніматися і «шашличити» в парках, нагороджуючи один одного вірусом, можемо збити пік вірусу, не доходячи до рівня трагічних втрат. Усе в наших руках і руках Бога, звичайно», – додав Аваков.

Він обіцяє, що вже найближчими днями «незабезпечені громадяни почнуть отримувати допомогу держави грошима». «Одна категорія людей отримуватиме гроші зовсім скоро, інша – після затвердження парламентом поданих Кабміном змін до бюджету на позачерговому засіданні (кілька днів)», – твердить Аваков.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин і заппровадив режим надзвичайної ситуації у всіх регіонах до 24 квітня. Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG