Доступність посилання

ТОП новини

«Термінологічне непорозуміння» – міністр Бородянський пояснив слова Зеленського про «стандарти новин»


Володимир Бородянський, міністр культури, молоді та спорту України
Володимир Бородянський, міністр культури, молоді та спорту України

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський назвав «термінологічним непорозумінням» слова про розробку «положення щодо вимог та стандартів новин» в указі президента України №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

«Ми не збирались і не збираємось регулювати стандарти новин. Це право виключно професійної спільноти», – наголосив міністр.

Бородянський уточнив, що саме мається на увазі в указі президента Зеленського.

«Що ми збираємось робити: ввести поняття небезпечна інформація, дезінформація, недостовірна інформація. Що є дуже важливим в умовах інформаційної війни з РФ та можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором», – твердить міністр культури, молоді та спорту.

Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне «врегулювання діяльності медіа в Україні». В указі глави держави №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», оприлюдненому 9 листопада, йдеться про розробку «положення щодо вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації».

У жовтні акторка «Кварталу 95» Олена Кравець розповіла, що президент України Володимир Зеленський вичитує жарти, які сценаристи його колишнього шоу пишуть про главу держави та його дружину.

XS
SM
MD
LG