Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики обстріляли авто з журналістами телеканалу «Україна» – кореспондент


Поле неподалік від Маріуполя, Донецька область, 6 вересня 2014 року
Поле неподалік від Маріуполя, Донецька область, 6 вересня 2014 року

На Донбасі контрольовані Росією бойовики обстріляли авто з журналістами телеканалу «Україна», повідомив спеціальний кореспондент телеканалу Олександр Махов у Facebook.

«Цілеспрямовано цілили саме в автомобіль. Так як обстріл відбувся саме в той момент, коли машина зупинилась у спеціальному місці неподалік позиції. Автомобіль цивільний, брендований. Окупанти скинули снаряд з безпілотника, який впав в метрі від автомобіля телеканалу. Снаряд розлетівся на кілька дрібних осколків. Осколок пробив наскрізь бокове скло автомобіля. Кілька інших осколків влучили в кузов», – розповів Махов.

За його словами, у салоні він перебував з оператором, водієм та пресофіцеркою бригади. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG