Доступність посилання

ТОП новини

Цезій-137 у повітрі в Києві: науковці зафіксували підвищення концентрації


Смог на Києвом, 7 квітня 2020 року
Смог на Києвом, 7 квітня 2020 року

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України. Про це Радіо Свобода повідомили 9 квітня в Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки.

«Вчора, 8 квітня, з 12:25 по 16:35, за допомогою бортового пробовідбірника автомобіля радіаційної розвідки (мобільної радіологічної лабораторії), фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки виконали пробовідбір повітря на вулиці Василя Стуса, яка, згідно з прогнозом, знаходилася на шляху руху повітряних мас із продуктами горіння... Зафіксовані концентрації цезію-137 були короткочасними та у понад 100 разів нижчими від максимально допустимої, встановленої Нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97)», – ідеться в повідомленні.

4 квітня рятувальники повідомили, що біля села Володимирівка в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції на площі 20 гектарів спалахнула верхова лісова пожежа. Це змусило їх викликати посилення.

Поліція Київської області повідомила 6 квітня, що встановила і затримала людину, яка підпалила траву і спричинила пожежу в Котовському лісництві. За даними поліцейських, палієм виявився 27-річний житель села Рагівка Київської області.

XS
SM
MD
LG