Доступність посилання

ТОП новини

У ВООЗ вважають, що коронавірус можуть переносити домашні тварини


Домашні тварини можуть переносити коронавірус – ВООЗ
Домашні тварини можуть переносити коронавірус – ВООЗ

Новий китайський коронавірус може переноситися домашніми тваринами в якості проміжного господаря. Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я, зазначає МОЗ.

«Відповідно до даних ВООЗ вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2. Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано», – мовиться у повідомленні.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 27 лютого сягнула 82 164, майже 33 тисячі одужали. Число летальних випадків зросло до 2801.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG