Доступність посилання

ТОП новини

Уряд максимально мобілізований, щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні – Гончарук


Місто Казальпустерленго, Італія, 23 лютого 2020 року
Місто Казальпустерленго, Італія, 23 лютого 2020 року

Кабінет міністрів максимально мобілізований, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу в Україні, заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.

«В Україні працює національний штаб, який двічі на день збирає інформацію по країні на виявлення коронавірусу. Плюс, щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання останньої інформації щодо досвіду різних країн: як розвивається вірус, який наразі інкубаційний період та інше. Наші фахівці разом із міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування», – зазначив Гончарук.

За його словами, уряд визначив групу країн із ризиками зараження, тому існує додаткова процедура контролю рейсів із цих країн: здійснюється перевірка температури тіла пасажирів в українських аеропортах.

«Якщо у людини будуть симптоми хвороби, кожну область ми підготували до цього: є бригади лікарів-інфекціоністів, які знають усю процедуру надання медичної допомоги. Визначені також лікарні, які готові прийняти людей. Причин для паніки немає! Не ведіться на провокації!» – закликав прем’єр.

Він додав, що всі евакуйовані з Китаю громадяни, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах на Полтавщині, почувають себе добре.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на 23 лютого кількість підтверджених випадків коронавірусу у світі перевищила 77 тисяч. 2445 людей померли.

XS
SM
MD
LG